Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 1. november 2002 kl 23.20 Jaga

DrRichardKimble.com

Dr. Kimble (Tim Daly) legger på svøm i det iskalde vannet for å komme unna politiet.
Dr. Kimble (Tim Daly) legger på svøm i det iskalde vannet for å komme unna politiet.
I Myrtle Beach båthavn har Kimble funnet en tom yacht hvor han tror det er trygt å sove om natten. Men det blir brått slutt på freden. Kimble blir gjenkjent av en politimann, og han flykter på den eneste mulige måten – han legger på svøm i det iskalde vannet.

Et kuleregn fra politiets våpen tvinger Kimble dypere og dypere ned i vannet. Også fra luften i helikopter jakter politiet på ham.

Endelig kommer en fremmed person Kimble til unnsetning, den unge dataeksperten Chuck Brixius. Brixius avleder politiet slik at Kimble kommer seg usett på land, og såret og forslått blir rømlingen tatt hånd om av sin redningsmann.

Brixius, som er en flittig bruker av websiden DrRichardKimble.com som er opprettet for dem som tror at Kimble er uskyldig, insisterer på å hjelpe Kimble videre.

Om serien
”Jaget” (The Fugitive) var en populær spenningsserie i USA på 60-tallet og ble også en stor filmsuksess i 1993 med Harrison Ford i hovedrollen. NRK1 sender nå en forrykende amerikansk nyinnspilling på 22 timelange episoder. Her spiller Tim Daly legen som blir uskyldig dømt for drapet på sin kone.

Dr. Kimble er en dyktig kirurg og kjærlig ektemann som en dag kommer hjem fra jobben og finner sin kone i en blodpøl. Han blir dømt for drap, men greier å rømme. Snart er han på flukt over hele det amerikanske kontinentet, mens politiførstebetjent Philip Gerard (Mykelti Williamson) jakter på ham døgnet rundt. Samtidig kjemper Kimble desperat for å finne den virkelige morderen (Stephen Lang), en enarmet mann som kom stormende ut fra huset da Kimble fant sin døende kone.

Amerikansk spenningsserie i 22 deler
Originaltittel: The Fugitive
Warner Bros. Television Production, 2000
I hovedrollene Tim Daly, Mykelti Williamson og Stephen Lang
Pressekontakt: Hilde Ljøen, 23 04 72 36