Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 15. september 2005 kl 19.55 Hurtigruten 365

Jobb i fare

Roshild Nicolaisen er redd for å miste jobben sin.  (Foto: Anne Liv Ekroll, NRK)
Roshild Nicolaisen er redd for å miste jobben sin. (Foto: Anne Liv Ekroll, NRK)
Kaptein Widding har en tung avgjørelse foran seg. Han må si opp flere – hvem må gå? Roshild er en av dem som nå står i fare for å stå uten jobb. En engstelig stemning brer seg blant de ansatte, men de prøver å holde motet oppe.

Rederiet gir beskjed om at ni ansatte på MS "Midnatsol" må sies opp. Bartender Alan og messepike Roshild er blant de som rammes. Men selv om mannskapet blir bekymret, så prøver alle likevel å yte god service, slik at oppsigelsene ikke skal merkes av passasjerene.

Spesiell utfordring
Servitør Renate får en uventet utfordring på jobb i dag. Noen av gjestene hennes i restauranten oppdager blyhagl i maten! Da spørs det hvordan den ikke alltid like sindige værdølingen Renate reagerer.

Denne episoden kan også sees i reprise på NRK2 søndag klokken 10.30.


Om serien
"Hurtigruten 365" er en dokumentarserie på 20 episoder om livet om bord i hurtigruteflåtens nyeste skip: MS "Midnatsol". I høst kommer ni episoder, mens de resterende 11 kommer i januar 2006.

MS "Midnatsol" har et mannskap på nærmere 200 personer fordelt på to skift. Vi blir best kjent med 12 av dem. Vi følger besetningen til de to kapteinene, Herodd Widding og Arild Hårvik, i deres daglige gjøremål på brua, i maskinrommet, restauranten, baren og lugarene.

NRK har fått full redaksjonell og journalistisk frihet under opptakene. Det betyr at kapteinene kun har kunnet si stopp under livstruende situasjoner.

Opptakene startet i august 2004 og ble avsluttet i august 2005.


Egenprodusert dokumentarserie
NRK Fakta/Kultur
Prosjektleder/redaktør: Siw Winther siw.winther@nrk.no
Kommentar: Jan Dalchow
Pressekontakt: Sidsel Aarsnes Linden , 23 04 98 41/909 55 364
For å se episodene på nett og få mer stoff om serien: www.nrk.no/hurtigrutenLENKER
  • www.nrk.no/hurtigruten