Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 30. oktober 1999 kl 20.25 Høyt skattet

Høyt skattet


NRK1 lørdag 30. oktober kl 20.25
Høyt skattet

Så er det Harald Heide-Steens tur

Tande-Ps lørdagsprogram er i kveld viet Harald Heide- Steen. Humoristen, gjøgleren, revykunstneren og skuespilleren startet sin lange karriere i NRK Fjernsynets barndom i 1959.
Først arbeidet han bak kamera som inspisient og regiassistent. Så ble han kjent med Rolv Wesenlund, og en av de første gangene de opptrådte sammen på fjernsyn, var i programserien \"Kunden har alltid rett\" fra 1964. Senere ble \"Wesensteen\" skapt, en av de største underholdningssuksessene på fjernsynet den gangen.
Harald Heide-Steen og Rolv Wesenlund startet også revyprosjektet \"Lysthuset\", og dette førte Harald Heide-Steen over i NRK-radio. Der oppsto i første omgang \"Hørerøret\", \"Sugerøret\" og \"Pusterøret\".
Harald Heide-Steen har også spilt inn en rekke filmer, blant annet \"Olsenbanden\"-filmene hvor han opptrer som Dynamitt- Harry.
Han har skapt udødelige skikkelser som den russiske ubåtkapteinen, en norsk turistsjef og en spansk flykaptein. Han har også utgitt en rekke plater. De senere år har Heide-Steen vært tilknyttet Det Norske Teatret og har også hatt flere roller på tv.
I 1991 mottok Harald Heide-Steen Leif Justers revypris, og han ble kåret til årets Hedersnisse i 1994. Han fikk Spellemannprisen i 1978 og i 1985 Leonard-statuetten.

NRK1 lørdag kl. 20.25

Bilde (via Scanpix/Internett)
1. Harald Heide-Steen hylles i \"Høyt skattet\" på lørdag. (Foto: Line Møller)

2. Rolv Wesenlund og Harald Heide-Steen i den nye utgaven av \"Wesensteen\". (NRK-foto: Ole Kaland)

Egenprodusert underholdning
Pressekontakt Fjernsynets informasjonsavdeling: Anne Bekkevold, 23 04 89 56
Prosjektleder: Håkon Skogrand
Programleder: Alf Tande- Petersen