Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 15. juli 2003 kl 16.30 Norske filmminner: Bobbys krig

Drømmen om et bedre liv

Den alkoholiserte og arbeidsløse jazzmusikeren Robert Lund (Roy Bjørnstad) har eneansvar for sønnen Bobby (Erik Andersson).
Den alkoholiserte og arbeidsløse jazzmusikeren Robert Lund (Roy Bjørnstad) har eneansvar for sønnen Bobby (Erik Andersson).
Det er i okkupasjonstidens Oslo, og far og sønn dikter opp fantastiske historier for å fargelegge en grå og vanskelig hverdag.

Den alkoholiserte og arbeidsløse jazzmusikeren Robert Lund (Roy Bjørnstad) har eneansvar for sønnen Bobby (Erik Andersson). De to bor i en kummerlig leilighet der regningsbud og kreditorer er med på å gjøre tilværelsen temmelig grå.

Robert sliter med å få spillejobber, og for å overleve den triste hverdagen flykter far og sønn inn i drømmer og fantasier. Robert forteller skrøner for å sette farge på hverdagen, og historiene blir stadig mer fantastiske. Fra fortellinger om glansperioden som musiker, går historiene over til å handle om en hemmelig fortid som spion og storforbryter. Bobby elsker dem, og selv når det blir klart for ham at faren ikke snakker sant, velger han å fortrenge sannheten.

Fattigdommen gjør at tilværelsen stadig blir mer prekær for de to, og en dag har faren sluppet opp for historier. Nå er det Bobbys tur til å rive faren ut av tristessen.

Produksjonsland: Norge, 1974
Regi: Arnljot Berg
Med: Roy Bjørnstad, Erik Andersson, Eilif Armand, Carsten Byhring, Geir Børresen, Per Theodor Haugen, Sverre Anker Ousdal
Pressekontakt: Hilde Ljøen, tlf. 23 04 72 36