Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 fredag 8. februar 2013 kl 00.00 Film: The Sentinel

Stjernespekket thriller


Et planlagt attentat på den amerikanske presidenten er utgangspunktet for thrilleren "The Sentinel". Rollelista toppes av ingen ringere enn Michael Douglas, Kiefer Sutherland, Kim Basinger og Eva Longoria.

Pete Garrison (Michael Douglas) er en legendarisk sikkerhetsagent som reddet presidentens liv i et attentat for tjue år siden. Nå er han personlig livvakt for førstedamen (Kim Basinger) i Det hvite hus.

Når en kollega og venn av Garrison blir drept, oppstår mistanke om at noen planlegger et attentat mot presidenten med hjelp fra en forræder i Secret Service.

Fra venn til fiende
Sikkerhetstjenestens fremste agent, David Breckinridge (Kiefer Sutherland), får ansvaret for etterforskningen sammen med den ferske topprekrutten Jill Marin (Eva Longoria).

Breckinridge var tidligere en av Garrisons beste venner, men en personlig konflikt har ødelagt vennskapet. Når det i tillegg viser seg at noen forsøker å skyve mistanken for attentatplanene over på Garrison, begynner et kappløp mot tiden – han må renvaske seg og samtidig redde presidentens liv.

Regissøren Clark Johnson er blant annet kjent for spillefilmen S.W.A.T. Han har også regissert mange TV-serier, blant annet episoder av Presidenten, The Wire, The Shield og NYPD Blue.

Filmen er sendt tidligere

Amerikansk spillefilm fra 2006
Originaltittel: The Sentinel
Regi: Clark Johnson
Med bl.a. Michael Douglas. Kiefer Sutherland, Eva Longoria, Kim Basinger, Martin Donavan og Ritchie Coster
Kontaktadresse for presse: Presse, 414 28 800
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900 info@nrk.no