Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 2. september 2001 kl 20.10 Lonely Planet: Lonely Planet - Uganda og Zaire

Lonely Planets Afrika-eventyr

Fotturer i ugjennomtrengelig jungel står på reiseleder Nikki Grosses program når hun legger ut på sitt Afrika-eventyr.

Nikki starter reisen i den sørvestre delen av Uganda, også kalt "Afrikas Sveits". Med sin vakre natur er denne delen av landet som skapt for trekking. Med utgangspunkt i Bwindi Nasjonalpark, legger Nikki ut på langtur.

Målet er å komme tett innpå en av verdens siste gjenlevende stammer av fjellgorillaer. Terrenget er vanskelig, og Nikki må ledsages av guider. Alle strabasene fører til slutt til at hun kommer tett innpå noen av de mektige dyrene.

Trekkingen fører henne til andre nasjonalparker i Uganda, før hun krysser grensen over til Kongo, det tidligere Zaire. Her får hun stilt diagnosen malaria, og må legge inn noen uplanlagte hviledager.

Om serien
"Lonely Planet" er et velkjent begrep for de reisevante: Reisebøkene fra all verdens land selger i milliontall til ryggsekkturister som ønsker seg tips om enkle og billige måter å ta seg frem i verden på. Også de prisbelønte TV-programmene gir nyttige tips og råd, og blir samtidig presentert på en særegen og morsom måte av de unge reporterne. I dag er TV-programmene over store deler av verden like kjent som bøkene, og har anslagsvis 30 millioner seere.

I "Lonely Planet" er koffert bannlyst. Det samme er tradisjonelle turistattraksjoner, overfylte strender, luksushoteller og guidede turer. "Lonely Planet"s reportere tar oss med til stedene vi må utforske selv.

Fakta
Originaltittel: Lonely Planet
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf 23 04 74 83