Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 torsdag 30. august 2001 kl 20.55 Kalde føtter

Nyttårsfeiring med forviklinger


I kveld får vi det siste møtet med de tre parene i "Kalde føtter" i denne omgang. Det nærmer seg nyttårsaften, og våre venner drar sammen til et slott på en øy for å feire overgangen til det nye århundret.

Pete og Jenny er forsonet etter Petes sidesprang, og virker mer opptatt av hverandre enn de har gjort på lenge. Men til tross for deres sterke ønske om å redde forholdet, er det ikke så lett å glemme det som har skjedd. Det hjelper heller ikke noe særlig på humøret at de får soverom midt mellom de to andre parene, og blir holdt våkne av deres sengegymnastikk hele natten.

Adam og Pete blir lei av at David leker skolemester og herser med alle hele tiden. De bestemmer seg for å ta en tur på puben på fastlandet, og legger ut i en liten motorbåt. Men turen går slett ikke som planlagt.

Om serien
"Kalde føtter" er en britisk serie som byr på en humoristisk og treffsikker skildring av det moderne parforhold og dets prøvelser. I sentrum for handlingen står tre par i trettiårene som beveger seg gjennom kjærlighetens minefelt. De vingler mellom drømmen om ekteskap og barn på den ene siden, og angsten for forpliktelser og kvelende hjemmehygge på den andre.

Serien har fått mye oppmerksomhet og begeistrede kritikker i hjemlandet. Fremragende manus og skuespillerprestasjoner samt en sylskarp kombinasjon av humor og gjenkjennelige situasjoner, er blant kvalitetene som er trukket fram i britisk presse

Forholdet mellom Rachel (Helen Baxendale) og Adam (James Nesbitt) er gått i oppløsning etter et turbulent samliv der begge hadde vanskelig for å gi avkall på singellivets privilegier. Jenny (Fay Ripley) og Pete (John Thomson) er nybakte foreldre og sliter med mangelen på tid og overskudd til hverandre. De savner også sitt gamle sosiale liv. Karen (Hermione Norris) og David (Robert Bathurst) er i ferd med å plage livet av hverandre etter et mange års ekteskap.

Britisk komedie
Originaltittel: Cold Feet 2
I rollene: Helen Baxendale, James Nesbitt, John Thomson, Fay Ripley, Robert Bathurst og Hermione Norris
Manus: Mike Bullen
Regi: Declan Lowney
Produksjon: Granada Television
Pressekontakt: Helene Amlie, 23 04 77 51

Bilde
Adam (James Nesbitt) og Pete (John Thomson) på en strabasiøs båttur. (Foto: Granada)