Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 15. november 1999 kl 19.35 Puls

Puls


NRK1 mandag 15. november kl 19.35
Puls

Hårreisende forskjellsbehandling

Er du så uheldig å miste håret når du er syk, kan du ikke velge om du vil erstatte hårtapet med caps eller parykk. Trygdekontoret dekker nemlig ikke noe annet enn parykker.
Slik er reglene. 18 år gamle Nina Skalstad fra Kongsberg lider av en sykdom som gjør at hun mister håret. Hun ønsker seg ingen ny syntetisk hårprakt, men vil heller bruke hatt. Men da må hun betale utgiftene selv. Møt henne i \"Puls\" i kveld.
Blodtrykksmedisin for en milliard
I år kommer vi nordmenn til å spise blodtrykksmedisin for en milliard kroner. Hver tiende nordmann bruker medisiner for å få ned blodtrykket. Mange leger mener at dette har liten effekt, og at det er meningsløst at så mange friske mennesker skal sykeliggjøres ved å gå på piller. De eneste som tjener på det store forbruket er legemiddelgigantene, hevder kritikerne.

Grønne paviljonger
Det jobbes nå iherdig for at du og jeg skal få tilbud om alternativ behandling mens vi ligger på sykehus. Ideen er å bygge opp såkalte \"grønne paviljonger\" der vi kan få for eksempel healing, fotsoneterapi, akupunktur og massasje. Tanken er from, men hvordan skal det organiseres, og hvor positive er norske sykehusdirektører til forslaget?

NRK1 mandag kl. 19.35

Faktaprogram om helse og livsstil
Pressekontakt Fjernsynets informasjonsavdeling: Anne Bekkevold, 23 04 89 56
Programleder: Helene Sandvig
Prosjektleder: Elisabeth Grøndahl