Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 26. juni 1999 kl 20.20 'Allo, 'Allo!

\'Allo, \'Allo! (t)

NRK1 ?lørdag 26. juni kl 20.20
`Allo, `Allo!

Alfonse utfordrer Leclerc til duell

Det røyner stadig på for den franske kaféverten i kveld. Han får et spesialoppdrag av undergrunnsbevegelsen som er like håpløst som alltid. De to engelske flygerne er nemlig blitt arrestert av tyskerne, og nå må Rene redde dem.
Det er selve redningsaksjonen som gir seernes lattermuskler størst utfordring. Rene og hans medarbeidere skal prøve å få de to flygerne ut av tyskernes hovedkvarter i spesielle kister.
Den avsindige planen blir gjennomført på forbilledlig måte, inntil Alfonse utfordrer Leclerc til duell. Da går det over stokk og stein.
Dessuten blir det stadig vanskeligere å ta vare på de to britiske flygerne som aldri kommer seg hjem til England. Kafeen har mye besøk av representanter for både fransk motstandsbevegelse og for den tyske okkupasjonsmakt. Midt i dette sirkuset gjør René så godt han kan, men helst ikke med sin krakilske og sjalu kone.

Om \"`Allo, `Allo!\"
Denne britiske situasjonskomedien er like populær blant tv-seere i Singapore og Zimbabwe som i USA og Europa. Også blant norske seere har den i flere år vært en sikker vinner. På lørdagskveldene helt fram til høsten er det igjen duket for vanvittige forviklinger på Renés kafé.
BBC har laget ni serier på til sammen nærmere 90 episoder i serien, som hemningsløst harselerer over patriotiske krigsfilmer. I NRK ble den første sendt i 1989, og for to år siden startet man helt forfra igjen med de aller første episodene - med stor suksess.
Vi er nå kommet fram til den femte serien, og alt er stort sett ved det gamle. Vår noe unnfallende helt, den franske kaféverten René (Gorden Kaye), driver stadig sitt risikable dobbeltspill der han forsøker å balansere mellom tyske okkupanter og motstandsbevegelsens folk. Han må også være konstant på vakt mot sin hustru Edith (Carmen Silvera) mens han varter opp sine to sexy og hengivne servitriser, Mimi (Sue Hodge) og Yvette (Vicki Michelle).

NRK1 lørdag kl 20.20

Produksjon: BBC (1989)
Av Jeremy Lloyd og David Croft
I rollene bl.a. Gorden Kaye, Carmen Silvera, Vicki Michelle, Sue Hodge, Kenneth Connor, Kirsten Cooke, Richard Marner, Hilary Minster, Guy Siner og Richard Gibson
Pressekontakt Fjernsynets informasjonsavdeling