Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 31. januar 2003 kl 22.15 Detektimen: Politiagentene

Angie på speed

I et vanskelig oppdrag forsøker politiagent Angie (Kate Kendall) å overliste en narkotikaliga. (Foto: Beyond Distr.)
I et vanskelig oppdrag forsøker politiagent Angie (Kate Kendall) å overliste en narkotikaliga. (Foto: Beyond Distr.)
Agentene Angie Piper og Oscar Stone må samarbeide med kollegaen Ben Matthews fra Queensland som er kjent for å være ivrig i tjenesten og nokså uortodoks.

Innledningsvis forsøker de å huke en mann med det underlige navnet Mary, en størrelse innen omsetningen av illegal amfetamin. I første omgang går det ikke bedre enn at ivrige Ben fra Queensland arresterer Stone midt i Melbourne.

Angie på speed
Slik går det litt over stokk og stein under marsjen, men vel ute av kasjotten planlegger Stone sammen med Ben og Angie å ringe inn Mary og hans virksomhet.

Mary viser seg å ha forbindelser med eieren av Maldrons kjemiske industrier i Australia. Under dekke av å kunne produsere amfetamin blir Angie innlemmet i virksomheten…

Mer om serien
Den australske serien ”Politiagentene” (Stingers), er et annerledes og spennende politidrama som ligger tett opp til virkeligheten. Dette er den mest populære politiserien i Australia, og den er også blitt godt mottatt av kritikere og tv-publikum her hjemme.

Vi følger en gruppe politiagenter som lever et hemmelig liv under stadig skiftende identiteter. Ved hjelp av løgner og dobbelspill infiltrerer politiagentene de kriminelle miljøene og løser saker der andre politienheter står maktesløse. De skjuler sin virkelige identitet, ikke bare for forbryterne, men også for kollegene som vet svært lite om hva de jobber med.

To menn og tre kvinner utgjør nå Melbourne-politiets hemmelige spanergruppe: Peter Church (Peter Phelps) er en ensom ulv, dypt plantet i det kriminelle miljøet. Ellen "Mac" MacKenzie er gjort til leder for spanergruppen etter at den tidligere sjefen Burnie Rocca havnet i et bakholdsangrep og ble satt ut av spill. Angie Piper (Kate Kendall) er en meget samvittighetsfull og fysisk topptrent politikvinne. Oscar Stone (Ian Stenlake) er gruppens klovn, og han er et geni når det gjelder å skape nye identiteter. Dessuten er den nye agenten i avdelingen, Daniella ”Danni” Mayo (Roxane Wilson), begynt å bli skikkelig varm i trøya.

Australsk kriminalserie
Originaltittel: Stingers (serie 4)
Produksjon: Beyond Simson Le Mesurier for Channel Nine
I rollene: Anita Hegh, Peter Phelps, Kate Kendall, Ian Stenlake og Roxane Wilson Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57