Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 11. februar 2004 kl 23.10 Lydverket

Oppkjøring til Alarm

Skranglebein guider Siri Høstmælingen rundt i Fredrikstad Rock City. (Foto: NRK)
Skranglebein guider Siri Høstmælingen rundt i Fredrikstad Rock City. (Foto: NRK)
I morgen starter by:Larm i Bergen, og lørdag er det stor fest når alle Alarmprisene skal deles ut. I Lydverket får du smakebiter fra noen av dem som vil gjøre seg bemerket. Siri har også vært i "rock city" Fredrikstad.

Under årets Alarmutdeling deler Lydverket ut sin egen pris til Årets nykommer. De nominerte er Julian Berntzen, Karin Park, Jaa9 og Onkl P, Pleasure og Johndoe. Lydverket har presentert én etter én i programmene, og i kveld er turen kommet til Pleasure og Jaa9 og Onkl P.

Lydverket har også møtt en "Alarmveteran" , Sondre Lerche. Han er ute med ny CD, og i kveld snakker han om hvordan den perfekte poplåt bør være.

Rock city Fredrikstad
Siri har tatt turen til plankebyen Fredrikstad, og der koker det over av talentfulle band og artister.
Etter mye press på rock city-mailen har Lydverket skjønt at denne byen måtte besøkes.

De som husker rapgruppa Pen Jakke, kjenner kanskje til rapperen Skranglebein. Han tok Siri med i studio og øvingslokaler til tre andre band som er album-klare i år: Remington Super 60, Tellusalie og Tommy Tokyo.

I tillegg får seerne se hva som skjer når man kaster militæret ut av gamlebyen, og lar musikk- og kulturforetak overta lokalene.

Alarmshowet på NRK
Alarmpriseutdelingen blir sendt på NRK2 søndag 15. februar. Onsdag 18. februar er også hele Lydverkets sending på NRK1 viet by:larm og Alarmprisen. Det blir 20 minutter reportasjer før hele prisutdelingen blir sendt i reprise..

Om Lydverket
Rune Nilson og Siri Høstmælingen har i år ambisjoner om å bli enda grundigere med enda større bredde enn tidligere. Det blir konsertspesialer, spennende gjester, bandintervjuer og masse musikk. Og i reportasjeserien "Rock City" undersøker Siri hva som skjuler seg i musikkmiljøet rundt om i norske byer.

Får du ikke med deg onsdagssendingene, går Lydverket i reprise på NRK2 søndager.

NRK Ung
Egenprodusert musikkmagasin
Programledere: Siri Høstmælingen, Rune Nilson
Reportere: Yngvild Flikke, Håvard Bråthen, Geir Henning Hopland
Prosjektleder: Nicolai Sørensen
Vaktsjef: Åslaug Sem, 92023316
Pressekontakt: Frøydis Haug, 23 04 99 18/ 98 48 02 78


LENKER
  • Lydverket