Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 31. oktober 2011 kl 21.30 Taxi

Thriller på høyt plan


Den unge advokaten Javar får opplysninger om taxisvindel i Oslo og korrupsjon på høyt nivå i Skatteetaten. Adil Khan har hovedrollen i denne thrilleren av ypperste klasse.

Javar er nyutdannet jurist og bor med journalistkjæresten Anne. En dag kommer svogeren hans med en minnepinne som inneholder falske regnskaper. Svindelen er i millionklassen, og umulig å oppdage. Ikke minst fordi sjefen for skatteetaten blir godt betalt av taxieiernes regnskapsfører for å holde kjeft.

Javar skjønner at han sitter på farlig informasjon. Når taxieierne og bakmennene som tjener store penger på svindelen, får vite at han har minnepinnen, starter en jakt på liv og død i Oslos gater.

Nervøs skattesjef
Javar bor sammen med journalistkjæresten Anne i Oslo. Det vet familien hans ingenting om – de vil at han skal gifte seg med en pakistansk jente.

Når Javar begynner å nøste i trådene for å komme til bunns i taxisaken, involverer det både faren og svogeren Ahmad, nesten hele slekta kjører taxi.

Men det er ikke Javars største problem. Sjefen for Skatt Øst, Hans Gablein, står bak svindelen sammen med Khan, lederen for taxisjåførene og regnskapsføreren deres. Korrupsjonen har gjort dem rike. Og de er ikke interessert i at Javar skal ødelegge det lukrative samarbeidet.


Egenproduksjon fra NRK Drama
Manus og regi: Ulrik Imtiaz Rolfsen
Produsent: Bitte Monn-Iversen og Elisabeth Tangen.
Med: Adil Khan, Kaia Varjord, Jarl Goli, Assad Siddique, Terje Strømdahl, Niklas Gundersen, m.fl
Pressekontakt: Hege Fagerheim, 23 04 53 42/40828004
TV-seere bes ta kontakt med Publikumsservice, info@nrk.no, tlf: 815 65 900