Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 15. oktober 2005 kl 23.35 Nattkino: The Dish

Et stort steg for menneskeheten…

Det australske vitenskapsteamet får nok å gjøre når teleskopsenderen deres skal være backup for tv-overføringen fra månen (Foto: Dish films ltd.)
Det australske vitenskapsteamet får nok å gjøre når teleskopsenderen deres skal være backup for tv-overføringen fra månen (Foto: Dish films ltd.)
Mens amerikanske astronauter er i ferd med å ta et stort steg for menneskeheten, snubler en liten australsk by av gårde for å hjelpe. I 1969 leder Cliff Buxton et team av vitenskapsmenn som har som oppgave å overvåke virksomheten til en av verdens største radioteleskop-sendere. Den er plassert i en sauefarm-kommune i New South Wales i Australia.

NASA forbereder turen til Apollo 11, den første bemannede reisen til månen, og Buxton (Sam Neill) og mannskapet hans blir spurt om de er villige til å la teleskop-senderen bli brukt som en backup under overføringen fra månen, i tilfelle hovedsenderen i California skulle svikte.

Buxton og teamet er mer enn villige til å yte det lille de kan i forbindelse med verdens største eventyr. Og borgermesteren McIntyre (Roy Billing) og kona May (Genevieve Mooy) er overlykkelige over å ta i mot en liten, men jevn strøm av viktige personer, selv om lokalbefolkningen ikke er så godt kjent med etikette.

Innenfor Buxtons team murres det. Den noe nervøse Mitch (Kevin Harrington) liker ikke den allvitende NASA-teknikeren Al Burnett (Patrick Warburton), som er blitt sendt fra USA til å overvåke de australske operasjonene. Men så skjer det noe: Apollo 11 skifter kurs, og den australske senderen må overta hele overføringen fra månen. Cliff, Mitch og Al må glemme all krangling, og stå sammen om å ro sendingen i land.

Om filmen
"The Dish" er laget som en komedie, men er inspirert av virkelige hendelser.

Australsk komedie (2000)
Originaltittel: "The Dish"
Med Sam Neill, Kevin Harrington, Tom Long, Patrick Warburton, Genevieve Mooy
Regi: Rob Sitch
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78