Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 27. juni 1999 kl 22.10 Sju uovervinnelige

Sju uovervinnelige (t)


NRK2 Søndag 27. juni kl 22.10
Syv uovervinnelige

Syv samuraier med cowboyhatt
\"Syv uovervinnelige\" er på sett og vis en japansk inspirert amerikansk westernfilm. Annerledes kan det knapt sies. Opphavet til denne historien er nemlig Akira Kurosawas film \"De syv samuraier\" fra 1954. I denne amerikanske versjonen finner vi blant andre Yul Brynner, Steve McQueen og Charles Bronson i hovedrollene.
Idéen var forsåvidt nærliggende, i den forstand at Kurosawa selv aldri la skjul på at mange av hans egne filmer var inspirert av amerikanske Hollywood filmer innenfor denne genren. \"Syv uovervinnelige\" kom i 1960, seks år etter Kurosawas film om de syv samuraiene.
Filmen henter sitt tema fra en meksikansk landsby som terroriseres av despoten Calvera, som er bandeleder for en lovløs gjeng. Calvera og hans gjeng viser ingen nåde i sin iver etter å utarme landsbybeboerne ved å tilegne seg fruktene av deres arbeid.
I ren desperasjon bestemmer landsbybeboerne seg for å hyre inn syv amerikanske våpenmenn for å befri byen fra bandelederen. De profesjonelle våpenmennene trener landsbyens innbyggere opp til å forsvare sitt eget bo og sin egen eiendom, og legger deretter en felle for bandelederen Calvera.
Uheldigvis er denne fellen bare en delvis suksess, og Calvera unnslipper med noen av sine menn.
Calvera planlegger en hevn, klarer å ta de innleide våpenmennene til fange og gjenvinner kontroll over landsbyen.
For de syv våpenmennene blir det mer enn en jobb å ta knekken på Calvera. Det blir et spørsmål om ære og prinsipper i en sak hvor mye står på spill. Til slutt klarer de å lede landsbybeboerne til seier.

NRK1 søndag kl 22.10

Bilde
Yul Brynner, én av de syv uovervinnelige, i aksjon for å befri en landsby fra en banditt og despot.
I hovedrollene: Yul Brynner, Steve McQueen, Charles Bronson
Regi: John Sturges
Pressekontakt Fjernsynets informasjonsavdeling: Anne Bekkevold, 23 04 89 56