Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 28. mars 2005 kl 19.45 Hest, håp og kjærlighet

Et barn og en hest

Tre år gamle Anja og hesten Ania Sensation har et godt forhold (Foto: Sketsj media)
Tre år gamle Anja og hesten Ania Sensation har et godt forhold (Foto: Sketsj media)
I stallen tripper to par hestehover nervøst mot det kalde betonggulvet. Det er bare få minutter til løpet starter. Varmblodshoppa er ung og uerfaren. Gudmund Haugstad løfter den tre år gamle datteren sin, og hun gir hesten en god klem.

De har nesten samme navn, barnet og hesten; Anja og Ania Sensation. Gudmund vet at hesten ikke har oddsen på sin side i dag – likevel har han et håp. Stemmen i høyttaleren ber deltakerne stille til start. Ania Sensation er klar for sitt første travløp noensinne.

Tett på familien
Hvordan det går videre får vi vite i dokumentaren "Hest, håp og kjærlighet" der vi møter Gudmund og den tre år gamle datteren hans, Anja. De har et håp om at familiens hest, Ania Sensation, skal bli travhest.

i følger dem tett de fire siste ukene før Ania Sensation skal ut i sitt debut-løp. For Gudmund er det viktig å involvere barna i hobbyen han har, og hesten er etter hvert blitt en viktig del av familien.

Men Gudmund ser også konkurransen i dette. Han har et sterkt håp om at innsatsen han legger ned skal gi resultat på travbanen. Men like før løpet blir Ania skadet, og alt henger i en tynn tråd…

Innkjøpt dokumentar
Produsent: Sketsj media
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78