Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 28. november 2012 kl 19.45 Underveis: Indianeren i Grimstad

Indianeren i Grimstad


Heidi Randall vokste opp i en helt vanlig familie i Grimstad. Men så lenge hun kan huske, har hun hatt en sterk fasinasjon av indianerkultur og filosofi.

Da Heidi ble voksen, reiste hun og bodde i et indianerreservat. Nå er hun tilbake i hjembyen, men sterkt preget av sin indianske tankegang.

Preget av indianerne
I alle år har Heidi jobbet med å formidle indianernes verdier og tankesystem til andre. Ifjor bisto hun en gruppe ayaindianere som var på besøk i Norge på oppdrag fra de øverste åndelige lederne i Guatemala for å gjennomføre seremonier i Norge i forbindelse med den såkalte "Mayakalenderen".

Tror på spådommene
I år er mayaene tilbake, og i programmet reiser Heidi til Oslo for å møte dem igjen. Heidi er overbevist om at mayaene har rett i sine spådommer om at jorda er på vei inn en fase hvor det skjer store forandringer, transformasjoner, og at urfolks verdier som bl.a. handler om å forvalte skaperverket istedenfor å forbruke det, vil vinne frem.

Om serien
I livssynsprogrammet "Underveis" møter vi mennesker som forteller om sine valg og verdier, og om hvordan det har påvirket livene deres.

Programleder Henriette Louise Krogness tar ukens tema videre med en gjest i studio.

Norsk livssynsprogram (2012).
Produsert av NRK.
Programleder: Henriette Louise Krogness.
Presseansvarlig: Aesha Ullah, tlf: 414 14 653/23 04 93 75.
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900.