Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 4. mai 2002 kl 23.20 Nattkino: Nattkino: Mord i ein småby

Ansikt til ansikt med fortiden

Gene Wilder har rollen som suksessregissøren som flytter fra New York til en småby etter at konen ble myrdet.
Gene Wilder har rollen som suksessregissøren som flytter fra New York til en småby etter at konen ble myrdet.
Larry "Cash" Carter har hatt stor suksess som regissør på Broadway. Når hans kone blir myrdet av en ransmann, raser hans verden sammen, og han flytter til en liten by i Connecticut. Her starter han sitt eget lille teater, men det rolige livet tar brått slutt når byens industripamp blir funnet drept.

Larry "Cash" Carter har øye for detaljer og teft når det gjelder mennesker. Dette er en av grunnene til at han gang på gang har hatt suksess med sine oppsetninger på Broadway. Suksessene har også gitt ham kallenavnet "Cash".

"Cash"s menneskelige egenskaper er ytterligere styrket etter at hans kone for sju år siden brutalt ble skutt ned og drept i New York. Denne sjokkartede opplevelsen, som førte til at han flyttet til den lille byen Stamford for å oppdra sin datter i tryggere omgivelser, har gitt ham en sterk intuisjon for andre menneskers ulykke.

Motvillig hjelp
Den lokale politisjefen Tony Rossini kjenner godt denne siden ved "Cash" og ber om hjelp i etterforskningen av mordet på industripampen Sidney Lassiter. "Cash" på sin side er motvillig. Mordet får ham til å tenke på sin egen kones tragiske død, men Tony er en venn han ikke vil svikte.

Etter hvert oppdager "Cash" at Lassiter hadde mange fiender, noe som slett ikke overrasker ham. Regissøren bad nemlig selv den rike mannen om støtte til teatret, men Lassiters arroganse fikk "Cash" til å takke nei til enhver pengegave fra den kanten. Uvenner hadde Lassiter til og med i sin sønn og kone, som hadde sett seg lei på magnatens hyppige besøk hos prostituerte.

Når "Cash" får høre om Lassiters testamente, blir hans nysgjerrighet pirret til en slik grad at han aktivt går inn for å finne morderen. Underveis avslører han et nett av intriger som også setter hans eget liv i fare...

Amerikansk thriller fra 1999
Originaltittel: Murder in a Small Town
Regi: Joyce Chopra
I rollene: Gene Wilder, Mike Starr, Elisabeth Rosen
Pressekontakt: Hilde Ljøen, tlf. 23 04 72 36

Bilder
1. og 2 Gene Wilder har rollen som suksessregissøren som flytter fra New York til en småby etter at konen ble myrdet.

3. Politisjef Tony Rossini (Mike Starr) ber Larry "Cash" Carter (Gene Wilder) om hjelp når byens industrimagnat blir funnet myrdet.

4. Industrimagnaten Lassiter (Terry O'Quinn) i sterk konfrontasjon med sin egen sønn Albert (Matthew Edison)