Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 lørdag 22. mai 2010 kl 19.30 Dyreklinikken

Blant elefanter og trenede fjellugler

Falk-treneren Chris Eastham viser programleder Katti Hoflin hvordan han trener fjelluglen Fiddeli (Foto: Ingvar Ernblad, SVT)
Falk-treneren Chris Eastham viser programleder Katti Hoflin hvordan han trener fjelluglen Fiddeli (Foto: Ingvar Ernblad, SVT)
Vi er på besøk i Kolmårdens dyrepark, der veterinærene Bengt Ole Röken og Torsten Möller får et ufrivillig bad, og den bedøvede ulven våkner.

Kongens elefanter får varme håndklær, og vi får også se om det går an å trene fjellugler.

Om serien
NRK sender seks programmer i denne serien, tre fra Kolmårdens dyrepark og tre fra regiondyrehospitalet i Helsingborg. Programlederne Katti Hoflin og Ingvar Ernblad er med begge steder.

vi får blant annet se når Kolmården får en ny hann blant delfinene, svært etterlengtet etter at den legendariske Flip døde i 2003. Dyreklinikken blir med når den 23-årige Pichi fra en dyrepark i Paris dukker ned i delfinenes basseng for første gang.

På regiondyrehospitalet i Helsingborg er det selvsagt ikke så eksotiske dyr, det er mest hunder, katter og hester. Men det kan være dramatisk her også. Hesten Dandy er blitt sparket av en annen hest, katten Edwin har falt ned fra tredje etasje og valpen Tickan spiser undertøy, og er blitt operert flere ganger.

Programmet er sendt tidligere.

Svensk dokumentar
Produsert av SVT
Originaltittel: "Djursjukhuset"
Programledere: Katti Hoflin og Ingvar Ernblad
Kontaktadresse for presse: Presse, tlf414 28 800
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900
info@nrk.no