Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 mandag 19. november 2001 kl 23.00 Vidar Busk - reiseleder i musikk

Vidar Busk og hans musikalske univers

Vidar Busk har stor suksess med sin siste plate,
Vidar Busk har stor suksess med sin siste plate, "Venus, Texas". (Foto: Warner Music)
Mange år er gått siden Vidar Busk (31) reiste til Florida som 16-åring for å leve av blues. Nå har han stor suksess med sitt fjerde album, ”Venus, Texas”. I kveldens portrett tar gitarhelten fra Langesund oss med til sitt musikalske univers - på veien, på ferie, i studio og med gitarene sine.

Vidar startet sin egen musikalske reise som illegal innvandrer i USA for 15 år siden. Han har følgende egne utgivelser bak seg: ”Stompin` Our Feet With Joy” (1997), ”I Came Here to Rock” (1998), som innbrakte ham Spellemannprisen som Årets Artist, og ”Atomic Swing” (1999). Med årets album, ”Venus, Texas”, seiler Vidar Busk opp som den store reiselederen i norsk rock.

- Joda, det er varmt, og støvete både på plata og i Venus, Texas, forklarte Vidar Busk etter at de var nettopp der, i Venus, for å ta coverbilder til platen. – Etter at vi hadde skrevet tittelsangen, oppdaget vi at det faktisk finnes et sted i Texas som heter Venus. Det er akkurat et sånt sted som den lille byen i filmen ”U Turn”, med et gatehjørne og syv hundre innbyggere. Et sted som det ene øyeblikket kan fremstå som en uskyldig idyll, for i det neste å virke svært så truende.

”Venus, Texas” fikk strålende kritikk av pressens plateanmeldere, blant annet fra Dagbladet som omtalte den som ”…en plate som forbløffer og forfører, et sted midtveis mellom ørkenen og stjernene”.

Egenproduksjon fra NRK Underholdningsavdelingen
Intervjuer: Per Sundnes,23042675
Pressekontakt: Anne Bekkevold, 23048956

Bilder
Vidar Busk har stor suksess med sin siste plate, ”Venus, Texas”. (Foto: Warner Music)


LENKER
  • Warner music