Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 29. april 2004 kl 21.35 Adresse Istanbul

Ekspertpanel i Stockholm

Programleder i Stockholm er Ola Lindholm, her med vår egen
Programleder i Stockholm er Ola Lindholm, her med vår egen "Mr. Grand Prix", Jostein Pedersen (Foto: Carl-Johan Söder, SVT)
I år skal de 36 melodiene som er påmeldt til Eurovision Song Contest, vurderes av et ekspertpanel i forkant av finalen 15. mai. Panelet sitter i Stockholm, og vår egen Jostein Pedersen er selvsagt blant dem. Gjennom tre programmer på NRK1 får vi høre ekspertene uttale seg om bidragene. Programleder er Ola Lindholm.

Fra de andre nordiske land sitter følgende personer i panelet: Lotta Bromé, SVT, Thomas Lundin,YLE, Eirikur Hauksson, RUV og Jørgen de Mylius, DR.

I kveld er det bidragene fra Finland, Hviterussland, Sveits, Latvia, Israel, Andorra, Portugal, Malta, Monaco, Hellas og Ukraina som skal vurderes.

Semifinale
Nytt i år er også at det skal arrangeres en semifinale før finalen i Istanbul 15. mai. Grunnen er 36 påmeldte land er altfor mange – det er plass til bare 24. 14 land er kvalifisert til finalen allerede – blant dem Norge. Av de resterende 22 skal 10 gå videre til finalen. Hvem disse blir, blir avgjort i semifinalen onsdag 12. mai. Den sendes på NRK2 samme kveld med reprise på NRK1.

Underholdning produsert av SVT, i samarbeid med YLE, NRK, RUV og DR
Programleder: Ola Lindholm
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83