Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 mandag 5. august 2013 kl 00.45 Frikar

Frikar i dragens tempel


På jakt etter bånd mellom norsk folkedans og andre kunstformer rundt om i verden, reiser hallingdanser og koreograf Hallgrim Hansegård fra Valdres til et øde Kung Fu-tempel i Wudang-fjellene i Kina.

Hallgrim har reist verden rundt, og opptrådd på de største scener. Da Alexander Rybak vant Eurovision Song Contest i Moskva i 2009, var det med Hallgrim og resten av danserne fra gruppen Frikar ved sin side. I dette programmet følger vi Hallgrim på reisen som skal bli hans livs største utfordring.

På grensen til galskap
En dag oppdager han den ultimate utfordring, et prosjekt så nær galskap du kan komme. Er det mulig å sette opp en forestilling sammen med kung fu-munker som aldri tidligere har stått på en scene, og som ikke snakker et felles språk?

Bootcamp i Wudang-fjellene
I Wudang blir Hallgrim kjent med Kung Fu-mesteren Chen Shifu, og vinteren etter returnerer han til Kina med fire norske hallingdansere. De tilbringer to måneder i fjellene mens de øver på dansenummeret «8», som skal settes opp på en av Europas største festivaler sommeren etter.

Sendt tidligere.

Originaltittel: Frikar i dragens tempel
Produsert av Globus Media (2012)
Kontaktinfo for presse: presse@nrk.no/ 41 42 88 00
TV-seere kan kontakte NRKs : publikumsservice/ 815 65 900