Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 29. juli 2002 kl 20.55 Sommeråpent

Fra bildilla til bistandsarbeid

Stine Buer og Petter Nome holder fortet på Aker Brygge (NRK-foto: Ole Kaland)
Stine Buer og Petter Nome holder fortet på Aker Brygge (NRK-foto: Ole Kaland)
Det skulle bli noe for enhver smak i ”Sommeråpent” denne uken, enten lidenskapen ligger i litteratur, fotball, bil eller bistandsarbeid. Velkommen til en ny uke med direktesendt sommerunderholdning fra Aker Brygge!

Mandag anbefaler kioskdronning May Grethe Lerum sommerlitteratur, og det blir også et møte med Grete Brochmann som forsker på innvandrerkultur. Stine Buer intervjuer Nils Arne Eggen direkte fra Ullevål Stadion, mens Lars Bremnes vil stå for musikken.

Tirsdag kommer Thorvald Stoltenberg og snakker blant annet om de hvite bussene med nødhjelp i Afrika. Christian Sommerfelt presenterer ananas som et spennende innslag i matlagingen. Blant to av gjestene blir det et møte med ulike generasjoner når den tilårskomne sangerinnen Anne Brown og den unge filmskaperen Benedikte Minos gjester studio.

Onsdag blir ”Siste Nytt”-sendingen utvidet på grunn av tippeligaen. Blant gjestene er Jan Petersen, og i tillegg skal det handle om bil. Jan Erik Larssen fra "Autofil” er fast interiør på onsdager, men denne gangen kommer det besøk som deler hans interesse, to av deltakerne fra rally i Finland, Petter Solberg og Thomas Alsgaard. Artisten Kristin Berglund står for musikken.

Torsdag byr Christian Sommerfelt på kyllingfilet, og ”Sommeråpent” blir gjestet av to musikalsk artister, Tony Joe White som er på vei til Notodden Blues Festival, og Ingrid Bjørnhov. Øistein Garcia de Presno, generalsekretær i Strømmestiftelsen, møter også opp på Aker Brygge.

Kristin Halvorsen kommer til Aker Brygge på fredag, i tillegg til Norges ambassadør i Angola, Bjørg Leite. På scenen stiller The Margarets.

NRK Underholdning
Egenprodusert direktesending
Programleder: Petter Nome
Reporter: Stine Buer
Prosjektleder: Ida Simonsen, 23 04 96 01/90 97 24 37
Pressekontakt: Sabine Hammari, 23 04 99 18/90 18 36 10/ anne.bekkevold@nrk.no, 23 04 89 56/90 15 82 12

Bilde
Stine Buer og Petter Nome holder fortet på Aker Brygge (NRK-foto: Ole Kaland)