Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 19. juni 2004 kl 21.25 Kar for sin kilt

Nok en kar i kilt

Paul, halvbroren til Archie som helt overraskende har gitt livstegn fra seg, kommer igjen på besøk til Glenbogle.

Paul har tatt endelig farvel med militæret og bestemmer seg for å oppsøke Archie. Han vil styrke forholdet til familien. Og selv om Archie er oppriktig glad for å se broren igjen, gjelder slett ikke dette alle på godset. Så han stiller seg tvilende til at Paul blir boende på Glenbogle.

Mor Molly – som ikke er mor til Paul – er mest avvisende. Hun har nylig vært på en reise jorden rundt i Andrews selskap, og han foreslår nå at Molly flytter over i hans hus.

Etter smellet
Etter eksplosjonen som ødela deler av Glenbogle i forrige episode, har Lexie og Archie bodd på "B&B", et pensjonat Duncan for tiden driver.

I mellomtiden er Archie kommet under vær med at Paul ble dømt til en fengselsstraff mens han var i det militære. Og verdifulle gjenstander er nå begynt å forsvinne fra godset Glenbogle.

Om serien
Kar for sin kilt er en underholdende dramaserie med handling fra det skotske høylandet. Serien er en av BBCs største dramasuksesser og har alt man venter seg av en britisk kvalitetsserie: Uimotståelig person- og miljøskildring, storslagne omgivelser og en overflod av humor og sjarm.

Archie MacDonald (Alastair Mackenzie) var 28 år da han uten forvarsel arvet Glenbogle, en av de aller største godseiendommene på det skotske høylandet. Til å begynne med ville han bare vende tilbake til sitt ukompliserte jetset-liv i London, men etter hvert har han avfunnet han seg med skjebnen og gjør nå sitt beste for å bestyre det gedigne og forfalne slottet, 200 undersåtter og over 16.000 mål med land.

Lexie (Dawn Steele), Glenbogles respektløse hushjelp og bygdas femme fatale, har etter hvert avansert til å stå ved Archies side som fruen av Glenbogle. En ukjent halvbror av Archie, Paul (Lloyd Owen), er nylig ankommet helt ut av det blå. Til mor Mollys (Susan Hampshire) store fortørnelse, fordi han er et resultat av avdøde far MacDonalds sidesprang.

Britisk dramaserie
Originaltittel: Monarch of the Glen (Serie 5)
Basert på bøker av Compton Mackenzie
Produksjon: Ecosse Films/BBC Scotland
I rollene bl.a. Susan Hampshire, Alaistair Mackenzie, Dawn Steele, Hamish Clark og Alexander Morton
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57 ()LENKER
  • Les mer 
  • Les mer