Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 10. april 2005 kl 17.30 4·4·2: Tippeligaen: Før avspark

Stor fotballvår på NRK

Arne Scheie er klar for å starte kommentatorjobben på norsk Tippeliga i kveld med Ham-Kam mot Vålerenga. (Foto: Anne Liv Ekroll, NRK)
Arne Scheie er klar for å starte kommentatorjobben på norsk Tippeliga i kveld med Ham-Kam mot Vålerenga. (Foto: Anne Liv Ekroll, NRK)
I kveld braker det løs med Tippeligaen som NRK følger tett gjennom sesongen. Først ut er kampen mellom Ham-Kam og favorittene Vålerenga. NRKs fotballinteressert publikum kan ellers se frem til et omfattende program i tillegg til Tippeligaen.

NRK1 sender utvalgte Tippeligakamper, men ligaen blir også tett fulgt opp på NRK2. Der vil NRKs ekspertpanel følge hele runden fra klokken 18.00 til 20.00 hver uke, med analyser, kommentarer og rapporter.

Først ut er Ham-Kam mot Vålerenga fra Briskeby stadion på Hamar. Kommentatorer der er Arne Scheie og Karl Petter Løken.

De to neste kampene
Neste kamp på NRK1 er 24. april da Rosenborg spiller mot Fredrikstad på Lerkendal.

Deretter sendes kampen mellom Vålerenga og Fredrikstad 16. mai. Denne dagen er spesiell i norsk fotball. Da stormer nemlig publikum til de forskjellige stadionene for å se norsk toppfotball. Det er de lagene med de største tilhengerskarene som får innvilget hjemmekamp, og VIF-klanene er nok klar til å erobre Ullevaal stadion denne kvelden.


I tillegg til Tippeligaen får vi blant annet overvære privatlandskamp mot Costa Rica på Ullevaal 24. mai. Dette er en såkalt oppladning til den store VM-kvalifiseringskampen 4. juni på Ullevaal da Italia kommer på besøk. Kampen er svært avgjørende for om Norge i det hele tatt kan håpe på å komme til VM i Tyskland neste år – og bare seier er godt nok!

Kvinnefotball
Men før VM i 2006 er det EM for kvinner i England denne våren. Norge er kvalifisert til turneringen som starter 5. juni, og NRK sender hele turneringen som avsluttes med finale 19. juni. Ingenting hadde vært bedre enn at det er de norske jentene tv-seerne får følge der.

God fotballvår!

Egenproduserte sendinger fra NRK Sport
Vaktsjef: Mads Yngve Storvik, tlf 23 04 96 33.
Pressekontakt: Sabine Skarstad , tlf 23 04 99 18/90 18 36 10,
LENKER
  • Les mer