Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 mandag 19. mars 2001 kl 20.55 Niern: Bak stengte dører

Niern: Bak stengte dører (t)


NRK2 mandag 25. september kl 20.55
Niern: Bak stengte dører

Hugh Grant i sykehusthriller

En uteligger blir innbrakt til akuttavdelingen ved et sykehus i New York med merkelige symptomer. Når han dør like etter, er det ingen som bryr seg særlig om det - unntatt vakthavende lege, som setter i gang undersøkelser på egen hånd for å få klarhet i hva som egentlig skjedde.

I denne amerikanske thrilleren møter vi Hugh Grant i rollen som Guy Luthan, en britisk lege på et av de travleste og mest nedslitte sykehusene i New York. En kveld han er på vakt kommer en naken, uidentifisert mann inn til akuttmottaket. Mannen kan ikke gjøre rede for seg, men han bærer et armbånd som stammer fra sykehuset. Dessuten har han nye arr etter et kirurgisk inngrep. Den mystiske mannen dør like etter, og dødsårsaken er uklar.

Guy Luthan kan ikke glemme denne pasienten. Når han noen dager senere ber om å få se pasientjournalen, får han beskjed om at den ikke lenger eksisterer. Jo mer han graver, desto mer overbevist blir han om at noen vet noe de ikke vil fortelle. Selv om han blir advart av sykepleier og kollega Jodie Trammel (Sarah Jessica Parker) og sine overordnede, fortsetter Guy Luthan å grave i denne saken.

Luthans undersøkelser fører ham til slutt til dr. Lawrence Myrick (Gene Hackman), en kjent nobelprisbelønt nevrolog som driver forskning innen eksperimentell kirurgi. Både Luthans troverdighet, yrkeskarriere og privatliv blir truet etter hvert som den utrolige sannheten rykker nærmere.

NRK2 mandag kl 20.55
Tidligere sendt 25.9.00

Amerikansk thriller fra 1996
Originaltittel: Extreme Measures
Regi: Michael Apted
I rollene: Hugh Grant, Gene Hackman, Sarah Jessica Parker m.fl.
Pressekontakt: Anna- Marie Normann, tlf. 23 04 78 53 (anna-marie.normann@nrk.no)

Bilder
1. To leger, Guy Luthan (Hugh Grant) og Lawrence Myrick (Gene Hackman), spiller hovedrollene i denne amerikanske sykehusthrilleren.
2. Den unge legen Guy Luthan (Hugh Grant) kan ikke glemme en pasient som døde under mystiske omstendigheter, og setter i gang egne undersøkelser.
3. Lawrence Myrick (Gene Hackman) er en av landets mest anerkjente leger.
4. Guy Luthan (Hugh Grant) oppsøker uteliggere i New York for å finne ut om mystiske dødsfall på sykehuset kan ha sammenheng med at flere hjemløse er blitt sporløst borte.