Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 28. januar 1999 kl 21.40 Dokumentar: Den polerte morder

Dokumentar: Den polerte morder (ttv)

NRK1 torsdag 28. januar kl 21.40
Dokumentar: Den polerte morder (2:3)

Bilen kan fort bli en kiste på hjul
Vi føler oss trygge, usårbare og udødelige i vår lille mobile boks. Men ulykkesstatistikken på veiene forteller oss at vi burde føle noe helt annet. Den fastslår at bilen er vår mest moderne og urbane morder. I løpet av noen sekunder kan vår trygge og komfortable bil bli en kiste på hjul.
Stadig forbedringer når det gjelder sikkerhetsinnretninger har ikke hatt noen positiv innvirkning på ulykkesstatistikken. Tallet på dødsulykker i trafikken øker hele tiden. Jo tryggere vi føler oss i bilen, desto mer uforsiktig kjører vi. Ingen har den samme frykten for å reise med bil som med fly.

Vår kjærlighet til bilen
Dette andre programmet i den britiske serien om \"den polerte morder\" setter søkelyset på vår kjærlighet til bilen og de svakheter vi har som bilkjører. Det fokuseres også på hva man bør gjøre for å få ned de dystre ulykkestallene. Den skremmende virkeligheten viser at såkalt dyktige sjåfører innen politiet og racerbilkjørere oftere er innblandet i kollisjoner på veiene enn andre.

I programmet møter vi blant andre sjåførlærer Clive Greenaway og Kenny O\'Brien som er lam fra nakken og ned etter en bilulykke. Vi treffer også John Vaccarello. Han, kona og to døtre ble meiet ned av en bil i stor fart på vei hjem etter et familieselskap. Alle ble drept unntatt John.
- Jeg har alltid tenkt at hvis familien min noen gang skulle bli truet med våpen, vil jeg forsvare dem som en løve, men jeg kan ikke slåss verken mot en liten eller stor bil i fart, påpeker John Vaccarello.
NRK1 torsdag kl 21.40

Bilde (elektronisk via NTB/Data-tv/Internett)
I kveldens utgave av \"Den polerte morder\" møter vi blant andre sjåførlæreren Clive Greenaway.

Britisk dokumentar i tre deler fra Channel 4
Regi: David Darlow
Originaltittel: Crash
Pressekontakt i Fjernsynets informasjonsavdeling: Siri G. Meyer, tlf. 23048123
For mer informasjon: Gunilla Gaarder, Faktaavdelingen, tlf. 23049364