Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 21. juni 2013 kl 20.05 Prins Philips mor - et stormfullt liv

Fascinerende og sårbar prinsesse


Svigermoren til dronning Elizabeth, prinsesse Alice, led av alvorlig psykisk sykdom og ble behandlet av den kjente psykiateren Sigmund Freud.

Prinsesse Alice var oldebarn av dronning Victoria og giftet seg inn i den greske kongefamilien. Alice bodde i Hellas frem til kongefamilien ble tvunget i eksil. Grunnet morens sykdom vokste prins Philip opp hos slektninger store deler av livet.

Da Alice ble frisk igjen gjorde hun en heroisk innsats under andre verdenskrig, hvor hun blant annet bidro til å skjule jødiske familier for nazistene.

Valgte de fattige
Da hennes sønn giftet seg med den fremtidige dronningen av England i 1948, kunne hun ha takket ja til et behagelig og kongelig liv. Men Alice valgte i stedet å reise tilbake til Helles og jobbe for de fattige. Hun ga bort alle sine eiendeler og dannet også en religiøs orden.

Denne filmen kaster nytt lys over en av den britiske kongefamiliens mest fascinerende personligheter. Vi får se eksklusive intervjuer med slektninger og arkivmateriale som aldri før har vært vist.

Britisk dokumentar, 2012
Produksjon: Blink Films Production for Channel 4
Originaltittel: The Queen's Mother in Law
Presseansvarlig: Camilla Sand, mob: 90069807/23047236
TV-seere kan kontakte NRKs Publikumsservice, 815 65 900