Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

SUPER lørdag 5. januar 2013 kl 18.35 Hjerterått


Anneli fra Grünerløkka flytter til Kautokeino. Hun føler seg mistilpass inntil hun treffer Isak og et vennskap mellom dem oppstår. Da Anneli ser at moren til Isak blir arrestert mistenkt for drap på sin egen reinflokk, engasjerer de to 12-åringene seg for å oppklare mysteriet.

Det er på grunn av stefaren Aslak (Mikkel Gaup) at Anneli må flytte til Kautokeino. Han skal overta en veterinærpraksis på hjemstedet etter at veterinæren der dør på mystisk vis.

Vi følger Anneli på reisen fra storbyen Oslo. Da fameilien kommer fram til huset de skal bo i, blir de godt tatt imot av sine nye naboer.

For Anneli er overgangen stor fra storbyen Oslo til den lille bygda Kautokeino, og møte med en ny kultur: den samiske. Hun føler seg veldig ensom og savner vennene sine.

Nabogutten Isak holder seg mye for seg selv på gutterommet der han lager musikk. Likevel blir hun god venn med ham, og i tillegg havner de i samme klasse.

Isaks mamma er reindriftssame og ønsker at Isak skal jobbe videre innenfor reindriften. Av og til må Isak ta fri fra skolen for å være med Elna ut for å se til reinene.

Redselsfullt møte
En av de aller første dagene i Kautokeino da Anneli er på vei til skolen, møter hun en ulv. Hun blir redd og løper ut på vidda. Det er bitende kaldt, hun er tynnkledd og hun oppdager at hun har gått seg vill. Hun roper fortvilt etter hjelp. Hva skjer med Anneli dersom hun ikke blir funnet raskt?

Produksjon: Original Film
Manus: Cecilie Mosli og Grethe Bøe-Waal
Regissør: Grethe Bøe-Waal
Produsent: Mona Steffensen
Med: Gard Emil Elvenes (Isak), Tuva Marie Høili Pettersen (Anneli), Mikkel Gaup (Aslak), Evy Kasseth Røsten (Karen), Vilja Krokann Teksum (Josefine), Inger Elin Utsi (Elna), Nils Henrik Buljo (Mika), Mary Sarre (Risten), Mattis Hætta (Ande), BG (Nils Peder Gaup), lensmannen (Sverre Porsanger), Niilas (Nils Utsi) m.fl.
Presseansvarlig: Karoline Berg, tlf 901 08 954
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900