Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 13. oktober 2007 kl 18.30 Thomas P.

Noen følger med

Thomas (Jesper Flintegård Schøyen) får mystiske beskjeder som sender ham til parfymeavdelingen på kjøpesenteret. (Foto: Mari Karoline Knudsen, NRK)
Thomas (Jesper Flintegård Schøyen) får mystiske beskjeder som sender ham til parfymeavdelingen på kjøpesenteret. (Foto: Mari Karoline Knudsen, NRK)
Det blir mer og mer tydelig for Thomas at noen følger med på hva han gjør. Siss tror at det er faren som prøver å komme i kontakt med dem, men at han ikke greier det fordi noen er er ute etter ham.

Forrige episode sluttet med at Thomas oppdaget at noen hadde rotet i sakene hans i kjelleren. Et bilde er forsvunnet som viste moren og faren hans på en sydenstrand. Den samme stranda dukket opp på et bilde på pc-en hans da han søkte etter Gladstone Corporation på Internett.

Seinere finner Thomas en lapp i matpakka si, der han får beskjed om å møte opp i et bestemt veikryss. Herfra blir han sendt videre til han ender opp i parfymeavdelingen på kjøpesenteret, der det venter ham en stor overraskelse…

Om serien
På lørdager i høst byr NRK på en vaskeekte thriller for barn, unge og alle som liker god spenning. "Thomas P." er i 11 halvtimes episoder og handler om en 13-åring med helt spesielle evner.

Thomas bor sammen med storesøsteren Siss og adoptivforeldrene deres. Faren og moren deres døde i en bilulykke da Thomas var baby, er de fortalt. Historien starter den dagen Siss påstår at hun hører stemmen til faren. Hun er overbevist om at han ikke er død likevel.

Manus til "Thomas P" skrevet av forfatteren og dramatikeren Petter S. Rosenlund, som blant annet er kjent som medforfatter til NRK-serien "Kodenavn Hunter". Anne Marie Nørholm, som regisserte de populære seriene om Johnny og Johanna, deler ansvaret for regien med Cathrine Simonsen.

Nominert til barnas egen bokpris
Samtidig som serien hadde premiere på TV, ble "Thomas P." av Petter S. Rosenlund lansert i bokform av NRK Aktivum. Boka ble nylig nominert til Arks barnebokpris sammen med med fem andre av årets barneboktitler. Vinneren skal kåres av skoleelever fra hele landet, og prisen deles ut i desember.

På nettsida www.nrk.no/thomasp kan du blant annet se episodene som er vist, og høre boka opplest av Håvard Bakke.


Dramaserie i 11 deler
Egenproduksjon fra NRK Barn og ungdom
I rollene: Jesper Flintegård Schøyen (Thomas), Linn Nystadnes (Siss), Inga Figenschou Eide (Monica), Felix Jatta (Fredrik), Ingjerd Egeberg (Therese), Ingar Helge Himle (Erling), Hilde Grythe (Lisbeth), Anders T. Andersen (Frank), Jon Øigarden (Kongsberg) og Neil Howard (Storm)
Manus: Petter S. Rosenlund
Regi: Anne Marie Nørholm (ep. 1-6) og Cathrine Simonsen (ep. 7-11)
Prosjektleder: Rita Sarnes
Pressekontakt: Helene Amlie, 23 04 77 51/95 10 02 99
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900


LENKER
  • www.nrk.no/thomasp