Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 11. september 2012 kl 21.30 Bokprogrammet

Tre ulike forfattere


I høstens sesongpremiere møter vi kriminalforfatter Jørn Lier Horst, og vi går i Karen Blixens fotspor. I tillegg blir vi nærmere kjent med den unge og svært lovende Jan Roar Leikvoll.

Jørn Lier Horst er aktuell med boken "Jakthundene", som har fått strålende mottagelse.For snart ti år siden begynte han å skrive kriminalromaner ved siden av etterforskningslederjobben i politiet. For hans forrige bok mottok han Bokhandlerprisen, og hans hovedperson William Wisting får stadig flere tilhengere både i Norge og ute i verden.

Tilbake til Rungstedlund
Denne uken er det 50 år siden Karen Blixen døde. I den forbindelse kommer flere av hennes bøker ut i nye utgaver.

Blixen ligger begravet på sitt elskede Rungstedlund. Vi reiser dit for å høre historien om hvordan hun selv, for å redde eiendommen, tigget det danske folk om at alle skulle gi én krone hver til hjelp for å bevare stedet. Den blakke baronessen lyktes med prosjektet, og i dag kan vi alle nyte godt av denne unike og vakre eiendommen på Sjælland.

Grusomt god Leikvoll
Jan Roar Leikvoll er en ung forfatter som allerede har rukket å få oppmerksomhet i litterære kretser. Han har etter kun to bøker mottatt både Nynorsk Litteraturpris og Bjørnsonstipendet, i tillegg til svært gode anmeldelser. Bovara er hans tredje bok, og kritikerne er igjen svært positive. "Grusomt god" er kanskje en dekkende karakteristikk for boken, som er både vakker og grusom.

Ut av studio
Bokprogrammet har flyttet ut til et sted i hjertet av Oslo, og kommer i denne sesongen med et lite og eksklusivt publikum.

Egenproduksjon 2012
Prosjektleder: Bjørn Hulleberg
Programleder: Siss Vik
Presseansvarlig :Sarah Jordanson Fauske , Tlf: 41506747
TV-seere kan kontakte info@nrk.no , 815 65 900