Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 16. juni 2012 kl 19.55 Hurtigruten - ett år etter

Tilbakeblikk på Hurtigruten-suksessen


Husker du fjorårets store TV-suksess? Hvordan har det gått med mannskapet om bord på MS "Nordnorge" etterpå? Og hva skjedde med folk langs leia som gjorde turen til en uforglemmelig opplevelse, minutt for minutt?

Det har gått ett år siden Hurtigruteskipet MS Nordnorge la fra kai i Bergen med kurs mot Kirkenes med 11 kamera om bord. I 134 timer skulle turen sendes direkte på NRK2. Ingen visste helt hva som ventet, men det tok ikke mange timene før turen og TV-sendingen ble til en folkefest.

I kveld møter vi igjen flere av mannskapet som vi ble kjent med om bord, og de forteller oss hvordan det har vært å jobbe på "Nordnorge" i året som har gått. For kaptein Geir Arne Johannessen er hverdagen på vei tilbake igjen etter noen hektiske måneder som kjendis, også flere av de andre i mannskapet har måtte venne seg til å bli gjenkjent av passasjerene.

Vi får også møte flere av dem som dukket opp langs skutesida og lagde uforglemmelige øyeblikk. Hvordan gikk det med dem som falt av hestene på Skjervøy? Og var det egentlig en god idé å stå på vannski i Raftsundet foran hundretusenvis av TV-seere kun iført en grønn underbukse?

Produsent: Kjell Jøran Hansen
Prosjektleder: Thomas Hellum
Egenproduksjon, NRK Hordaland (2012)
Presseansvarlig: Silje Marie Lien, 23 04 41 01/ 975 25 287
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900