Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 29. juli 2004 kl 21.10 Sommeråpent

Erna og pingvinene

Erna Solberg har jobbet med pingviner. (Foto: NRK)
Erna Solberg har jobbet med pingviner. (Foto: NRK)
Høyreleder og kommunalminister Erna Solberg er kalt Jern-Erna, men kanskje vi heller skulle kalle henne Pingvin-Erna. For da hun skulle ta med Sommeråpents reporter Line Hødnebø til sitt sommersted, valgte hun Akvariet i Bergen og mating av pingviner.

Kommunalministeren elsker pingviner! I sin pur unge Høyre-tid hadde hun sommerjobb på Akvariet i Bergen, og der var hun med på matingen av både pingviner og akvariefisk. Når hun ikke matet fisk satt hun i billettluka og smugleste til eksamen.

I sommer er hun tilbake på gamle tomter med Sommeråpent. Vi får møte den lille pingvinbabyen som er døpt Pingrid Alexandra - etter vår lille prinsesse. Og selene i Akvariet får stadig nye klovneoppdrag i bassenget. Neste år er det stortingsvalg, og nå vil Høyrelederen stramme opp sine norske politikerkolleger. Hun synes folka på Tinget kan være furtne og at de ikke unner hverandre suksess. I tillegg er mange for sneversynte og for opptatt av små detaljer.

Jern-Erna vil ha mer debatt om store internasjonale spørsmål. Men nå er det sommer og da er det bedre å lytte til Prince enn Dagsnytt 18, synes kommunalministeren.

Folkemusikk
I dag starter Telemarkfestivalen, og i den anledning byr Sommeråpent på en smakebit. På brygga stiller Knut Buen, Per Anders Buen og Hauk Buen med fele, Jon Elling Buen spiller munnharpe og Agnes Buen Garnås og Ingvild Marit Buen kveder.

Espen Graff får også besøk av andre gjester, og kokken Omar Viset disker opp med lekker sommermat.

Om Sommeråpent
Ingen sommer uten Sommeråpent på NRK1! Anne Grosvold var programleder i sommerens fire første uker. Nå har Espen Graff overtatt som programleder. Han byr på aktuelle gjester, musikk, reportasjer og mye annen moro mandag til fredag hele sommeren.

Egenproduksjon fra NRK Underholdningsavdelingen
Programledere: Anne Grosvold fra 21. juni, Espen Graff fra 19. juli.
Reportere: Pål Thoresen, Noman Mubashir, Hallvard Sandberg, Olav Viksmo Slettan, Ruth Lothe, Line Hødnebø og Camilla Øyen Langfeldt
Sommerkokk: Omar Viset
Prosjektleder: Wenche Solum
Pressekontakt: Frøydis Haug, 23 04 99 18/98 48 02 78,