Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 3. november 2010 kl 20.15 Folk: Lykken er en bløff

Pokerjenta


Annette Obrestad fra Sandnes er en av verdens mest kjente pokerspillere. Poker er livet, lidenskapen, hobbyen og jobben. 18 år gammel bestemte hun seg for å slutte på skolen og leve av poker. Like etter vant hun 11 millioner kroner i London, og ble den yngste vinneren noensinne i verdensserien i poker.

I dette programmet blir vi med Annette inn i pokerverden. Reporter Stine Mari Sæle har ingen erfaring med poker, og lar seg fascinere av at en 18-åring velger bort utdanning til fordel for pengespill.

Viva Las Vegas
Annette lever det meste av året i Las Vegas i USA, eller på reise rundt om i verden for å spille. Stine Mari blir med Annette på jobb i Las Vegas, der det spilles om de virkelig store pengepremiene. Kontrastene er store mellom Norge og Las Vegas. Mens Annette er stor stjerne i USA er hun helt ukjent i hjembyen Sandnes.

Når hun ikke spiller, er Annette hjemme med familien. Stine Mari besøker henne der, og møter en mor som fra første dag har støttet sin datter i et uvanlig yrkesvalg. For en som er ukjent i pokerverden er det lett å tro at dette handler om spillegalskap. Stine Mari tar derfor Annette med seg til Universitetet i Bergen for å finne ut om hun er spillegal.

Vi møter en pokerspiller som elsker sitt yrke. Og på spørsmål om hvor fornøyd hun er med livet, får vi svaret: "På en skala fra 1- 100 må jeg vel si 110!"

Programansvarlig: Lars Chr. Wallace, 99263976
Programredaktør: Oddbjørn Rosnes, tlf 478 15 458
Pressekontakt: Silje Marie Lien, tlf 23 04 41 01/975 252 87
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900
Publikumssevice