Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 20. august 2002 kl 19.30 Mat

Grillmat og chili

Tina Nordström avslutter sesongen med grillmat, ekte sommermat. (Foto: SVT)
Tina Nordström avslutter sesongen med grillmat, ekte sommermat. (Foto: SVT)
I sommerens siste ”Mat”-program er temaet grilling, og Tina Nordström byr blant annet på helstekt oksefilet, mens Tomas Tengby fortsetter å utforske krydder.

I tillegg til oksefileten demonstrer Tina to sauser som passer godt til denne retten – melonsalsa og chutney med aprikos og plomme. Fisk grillet i folie med vårløk og asparges står også på menyen.

Tomas Tengby får nok en gang hjelp av kokk Jonas Borssén, og denne gang er det krydderet chili som skal utforskes. I tillegg får vi se en utradisjonell måte å lage is på. Fysikeren Hans-Uno Bengtsson, som gir vitenskapelige forklaringer på matlagingens mysterier, lager denne gang is ved å fryse flytende nitrogen!

Om serien
Programleder Tomas Tengby og kokken Tina Nordström tar oss med rundt i det europeiske kjøkken. De lover nyttige og spennende retter for alle – også nybegynnere. Hovedingrediensene er frukt, grønnsaker, fisk og skalldyr.

Vi blir også med på innkjøp og på spennende matreiser, og det blir reportasjer og historikk. Og ikke minst vil det bli forslag til alternative råvarer som kan lokke seerne ut på kjøkkenet.

På seriens hjemmesider finner du alle oppskriftene, tips og annen matnyttig informasjon.

Svensk serie fra 2001
Programleder: Tomas Tengby
Kokk: Tina Nordström
Pressekontakt: Eirin Grytbakk , tlf. 23 04 78 53

Bilde
Tina Nordström avslutter sesongen med grillmat, ekte sommermat. (Foto: SVT)