Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 fredag 8. september 2000 kl 19.30 Filmredaksjonen NRK

Filmredaksjonen NRK


NRK2 fredag 8. september kl 19.30
Filmredaksjonen NRK

Pål og Brita - NRKs nye filmpar

Pål Bang-Hansen og Brita Møystad Engseth er høstens nye programledere i Filmredaksjonen. De skal holde oss kinogjengere oppdatert om nye filmer og bringe aktuelle reportasjer, intervjuer og nyheter fra filmbransjen. Nytt fra de mange filmfestivalene som blir arrangert, skal det også bli plass til i programmet.

- Nytt i høst er at Filmredaksjonen vil konsentrere seg om én eller to hovedfilmer blant ukens premierer. Dermed blir det mulig å gå mer i dybden og vise flere filmklipp, sier redaksjonsleder Erlend Eskeland. Men alle nye filmer blir omtalt, og anmeldelser og annet filmstoff blir lagt ut fortløpende på Filmredaksjonens hjemmeside på Internett. Dermed kan vi være mer aktuelle, understreker Eskeland. Han forteller ellers at det i hvert program vil være en gjest.

Spennende filmhøst
- Det tegner til å bli en spennende filmhøst, sier Eskeland. Av de norske trekker han fram Liv Ullmanns \"Troløs\" og Paul Jackmans \"Detektor\" der Erlend Loe har skrevet manus.

Ellers får vi i høst se danske Lars von Triers \"Dancer in the Dark\" med den islandske popstjernen Björk i hovedrollen. Regissøren mottok Gullpalmen under filmfestivalen i Cannes. Årets Gullpalmevinner i Cannes er også hovedfilmen i Filmredaksjonens sesongpremiere.

Den andre filmen som blir viet spesiell oppmerksomhet, er \"Chicken Run\" (\"Flukten fra hønsegården\") av Peter Lord og Nick Park. Filmredaksjonen har truffet de to gudbenådede animatørene Peter Lord og Nick Park. Dette er gutta bak den uforlignelige duoen \"Wallace og Gromit\". Nå har de laget en helaftens film, denne gangen om høns.

Andre godbiter
Mutanter med superkrefter, X-faktor og kniver som spretter rett ut av knokene - høres det gøy ut? I så fall er filmen X-Men noe for deg. Basert på den legendariske Marvel- tegneserien, har den mye å leve opp til. Filmredaksjoen anmelder filmen som er er regissert av Bryan Singer.

Zwart på hvitt
Hva gjør Norges internasjonale regissøryndling når han er på sommervisitt i hjemlandet? Svar: Reklamefilminnspilling i Drammen. Til Filmredaksjonen forteller han om et mulig nytt Hollywood-prosjekt: \"Supernatural Law\".

Dogme-død?
Pål Bang- Hansen har truffet den danske superprodusenten Peter Aalbæk Jensen. Med god fyr på kjempesigaren forteller han om dogmefilmens framtid. Flere dogmeprosjekter er i sikte, og vi som trodde at dogmefilmen hadde utspilt sin rolle.

Programlederne
En presentasjon av Pål Bang-Hansen er vel nesten overflødig. Han har arbeidet i NRK siden Fjernsynets barndom, har spilt i film, laget film og vet det meste som er verdt å vite som film. For filminteresserte seere er hans ansikt synonymt med film og kino på tv.

Brita Møystad Engseth er utdannet fra Høgskolen i Rogaland (kultur og media) og Universitetet i Stockholm (filmvitenskap) og har nesten ti års fartstid som anmelder og journalist.

De to programlederne var også med i Filmredaksjonen tidligere, men da som reportere.

NRK2 fredag kl 19.30

Bilde
Pål Bang Hansen og Brita Møystad Engseth er programledere for Filmredaksjonen NRK. (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)

Ukentlig filmmagasin fra NRK Kulturavdelingen
Sendes i reprise i NRK1 fredag kveld og NRK2 påfølgende søndag
Redaksjonsleder: Erlend Eskeland
Programledere: Pål Bang-Hansen og Brita Møystad Engseth
Filmredaksjonen på Internett: http://www.nrk.no/film/
Pressekontakt: Anne-Marie Astad, tlf 23 04 98 41 (anne.marie.astad@nrk.no)