Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 25. april 2009 kl 23.15 Nattkino: Imaginary Heroes

Når fasaden slår sprekker

Travis-familien etter sønnen Matts selvmord: Søsteren Penny (Michelle Williams), faren Ben (Jeff Daniels), moren Sandy (Sigourney Weaver) og den yngste sønnen Tim (Emile Hirsch) (Foto: ApolloProMedia)
Travis-familien etter sønnen Matts selvmord: Søsteren Penny (Michelle Williams), faren Ben (Jeff Daniels), moren Sandy (Sigourney Weaver) og den yngste sønnen Tim (Emile Hirsch) (Foto: ApolloProMedia)
Familien Travis fremstår utad som en amerikansk idealfamilie. I sentrum står sønnen Matt, et stortalent og mulig olympisk håp i svømming. Men like god som han er til å svømme, hater han å gjøre det. Dette er vanskelig å forstå for folk rundt ham. Dermed drives han til å ta sitt eget liv.

Faren, Ben, tar det tyngst, mens moren, Sandy, takler sorgen med å røyke hasj. Den yngste sønnen i familien, Tim, innser etter hvert at de heltemodige foreldrene hans bare er vanlige folk med hemmeligheter, ønsker og drømmer.

For faren var sønnen Matt hele familien. Uten ham behandler han resten av familien som fremmede, og distanserer seg mer og mer fra virkeligheten. Tim føler at alt han gjør er i utakt med omgivelsene rundt ham, og sliter med å finne sin plass i samfunnet og ikke minst i familien. Det eneste andre familiemedlemmet han kan forholde seg til er søsteren Penny, men hun har flyttet hjemmefra, så de ser ikke mye til hverandre.

Moren frykter at hun er ansvarlig for sin sønns død, samtidig som hun sliter med en gammel hemmelighet som omhandler hennes nabo, og hun velger dop som en utvei. Familieidyllen slår som vi ser snart sprekker. Men er Matts selvmord den eneste forklaringen på problemene, eller stikker det noe dypere?

"Imaginary Heroes" er et virkelighetsdrama om hvordan mørke hemmeligheter og hendelser påvirker og truer med å ødelegge en hel familie.

Filmen er sendt tidligere

Amerikansk drama (2004)
Originaltittel: "Imaginary Heroes"
Med Sigourney Weaver (Sandy) Jeff Daniels (Ben), Kip Pardue (Matt), Emile Hirsch (Tim) og Michelle Williams (Penny)
Regi: Dan Harris
Pressekontakt: Anna-Marie Normann, tlf: 23 04 78 53
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900
info@nrk.no