Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 19. april 2001 kl 23.20 Anna Holt

Anna Holt (t)


NRK1 torsdag 19. april kl 23.20
Anna Holt (1:6)

Politidama Anna Holt tilbake

NRK byr på gjensyn med den populære politiserien \"Anna Holt\" hvor vi følger Anna Holt, en av spaningsgruppens beste politibetjenter, som sammen med kollega Carina Olsson stadig kjempe for å bli godkjent i det mannsdominerte miljøet på politistasjonen. De to har etter hvert bevist at også de kan sitt fag.

I denne serien, som er oppfølgeren til \"Anna Holt - Politibetjent\" som gikk på tv i 1997, har Anna Holt (Petra Nielsen) og Carina Olsson (Cathrine Hansson) fått med seg en tredje person, Linda Martinez (Carina Jingrot). De danner en sterk jentetrio, som sammen med sjefen Bo Jarneberg (Stig Engstrøm) og kollegaen Berg løser vanskelige kriminalsaker. I løpet av serien får vi også stifte bekjentskap med en gammel kollega av Jarneberg. Den tøffe politimannen Hammer dukker opp, og vil bistå i de tunge sakene.

Forandringer
I \"Anna Holt - Politibetjent\" var Anna Holt og Carina Olsson kledd i skinnjakker og jeans. Nå har de skiftet til en mer kvinnelig og personlig stil. Også som karakter har Holt forandret seg. Hun er muntrere og tar lettere på ting enn i den forrige serien.

Holt, Olsson og Martinez havner som før stadig i disputter med sine mannlige kolleger, og konflikten er tydelig. Selve politistasjonen derimot er modernisert av utseende. De slitne kontorlokalene har måttet vike for ny trendy innredning i grått, stål og aluminium.

Anna Holt bor fortsatt alene sammen med sønnen Nicke etter at hennes politikollega og kjæreste Daniel Kipchoge ble brutalt myrdet i forrige serierunde. Anna og Nicke har flyttet inn i ny leilighet, som viser seg å ha behov for en real oppussing. Til slutt får hun hjelp av Gustav, som hun umiddelbart fatter interesse for. Men hva skal hun velge, karrieren eller kjærligheten?

Første episode
Anna Holt og kollegene Olsson og Martinez etterforsker et bankran som mer og mer ligner på en intern affære. Kan det være en insiderjobb, med noen av deres egne kolleger innblandet?
Mens Anna er svært opptatt med både flytting og mye å gjøre på jobben, slår det plutselig gnister i hennes privatliv. Den sjarmerende elektrikeren Gustav dukker opp for å sjekke strømmen i den nye leiligheten, og Anna faller nærmest pladask for mannen.

NRK1 torsdag kl 23.20
Tidligere sendt 6.3.00

En dramaproduksjon fra SVT
I rollene: Petra Nielsen, Catherine Hansson, Carina Jingrot, Thomas Hanzon, Stig Engstrøm og Peter Andersson.
Pressekontakt: Anna-Marie Normann, tlf. 23 04 78 53 (anna- marie.normann@nrk.no)


Bilder
Anna Holt (Petra Nielsen) er tilbake på norske tv-skjermer i kveld i politiserien med samme navn. (Foto: SVT)

Anna Holt (Petra Nielsen), Carina Olsson (Catherine Hansson) og Linda Martinez (Carina Jingrot) utgjør hovedpersonene i \"Anna Holt\". (Foto: SVT)

Anna Holts sjef Bo Jarnebring (Stig Engstrøm) er selvfølgelig på plass. (Foto: SVT)