Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 27. juli 2004 kl 23.25 Piken på broen

Fransk romantisk drama

Vanessa Paradis som den vakre Adéle i filmen
Vanessa Paradis som den vakre Adéle i filmen "Piken på broen" (Foto: Triangel film, Malmö)
22 år gamle Adéle har vært svært uheldig i livet. Hun har aldri hatt hell i kjærlighet eller i karrieren. En kveld står hun på en bro og ser ned i Seinen. Hun planlegger å begå selvmord, men en mann ved navn Gabor stanser henne. Han forteller at han er knivkaster, og at han trenger en assistent til nummeret. Er Adéle interessert?

Adéle (Vanessa Paradis) svarer umiddelbart med å hoppe ut i vannet, men Gabor (Daniel Auteuil) fisker henne opp igjen og bringer henne til sykehuset. Her kommer Adéle på andre tanker, og snart er de begge to på vei til Monaco, hvor Gabor har fått jobb på et sirkus.

Adéle og Gabor er et superteam. Han er god med knivene, hun er ung og vakker, og plutselig snur lykken seg til det bedre for Adéle. Hun besøker casino en kveld, og vinner en formue. Og selv når Gabor kaster kniver med bind for øynene, får hun ikke en skramme.

Etter hvert oppstår en åpenlys kjemi mellom de to, noe som forårsaker et dilemma: Gabor har et klart prinsipp om ikke å involvere seg romantisk med sine partnere. Vil han gjøre et unntak, eller har Adéle brukt opp hellet sitt?

"Piken på broen" er tatt opp i sort-hvitt, og regissøren Patrice Leconte er kjent for å lage filmer hvor hvert bilde har en stilisert form.

Fransk spillefilm fra 1999
Originaltittel "La fille sur le pont"
Regi Patrice Leconte
I rollene Daniel Auteuil, Vanessa Paradis, Demetre Georgalas, Isabelle Petit-Jacques og Frederic Pfluger
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83