Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 lørdag 21. august 1999 kl 21.00 Klassiske rockealbum

Klassiske rockealbum (t)


NRK2 lørdag 21. august kl 21.00
Klassiske rockealbum

Meat Loaf: Bat Out Of Hell

Siden utgivelsen i 1977 har albumet \"Bat Out Of Hell\" solgt i overkant av 30 millioner, og er til dags dato et av de mest solgte albumene gjennom tidene.
I programmet snakker Meat Loaf og Jim Steinman om deres første møte. Meat Loaf møtte til audition i New York i forbindelse med et teaterprosjekt som Jim hadde skrevet. Steinman skjønte straks at han hadde funnet stemmen og personligheten som skulle til for å realisere \"Bat Out Of Hell\".

Prosessen
Manager David Sonenberg forteller om vanskelighetene med å finansiere prosjektet. Til slutt ble det skrevet kontrakt med Cleveland International, som etter å ha hørt de første 20 sekundene av \"You Took The Words Right Out Of My Mouth\", erklærte at det var den beste rock and roll-åpningen de hadde hørt.

Dette var den tiden da publikum fikk høre at rock and roll var død, og at framtida lå i punk rock og disco. Meat Loaf hadde et annet tilbud. Han kom med en alternativ rock and roll- visjon, inspirert av Broadway-musikalen.

Todd Rundgren
Den legendariske musikeren og plateprodusenten Todd Rundgren klarte oppgaven med å virkeliggjøre Jim Steinmans drøm om å skape et album som hørtes ut som en blanding av Wagner og Phil Spector.
Ved hjelp av den originale flerspors-tapen, arkivmateriale og intervjuer, får vi et unikt innblikk i hvordan produksjonen ble til.
Jim Steinman sier: \"Hvis det er et marked der ute for en ti minutters wagnersk, eksplosiv hymne, sunget av en fyr på 175 kilo med en stor stemme, så har vi gjort det\".
\"Bat Out Of Hell\"s fenomenale suksess har vist at Steinmans instinkt slo til.

NRK2 lørdag kl 21.00

Bilde (via scanpix/internett)
Meat Loafs rockealbum \"Bat Out Of Hell\" har både kraft og originalitet nok til å tåle tidens tann.

Eagle Rock Entertainment PLC

Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83