Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 7. juli 2000 kl 19.30 SommerDag: I Hardangerfjorden med Marte Krogh og Frode Aga

SommerDag: I Hardangerfjorden med Marte


NRK1 fredag 7. juli kl 19.30
SommerDag (2:6)

Marte Krogh og Frode Aga i Hardanger

Mesterkokken Frode Aga lager mat både til sjøs og til lands sammen med fiolinisten Marte Krogh og programleder Dag Lindebjerg i kveldens SommerDag. Stedet i kveld er i hovedsak Hardanger hvor Lofthus, Ålvik, Alsåker, Utne og Hesthamar blir besøkt. Marte Krogh ble svært glad over å få spille et stykke av Grieg inne i Griegs komponisthytte i Lofthus i Hardanger.

Mat og musikk er sentrale ingredienser når kaptein Dag Lindebjerg i kveld setter kurs for nye og spennende steder i norsk natur. Her serveres laks, vilt og skikkelig Hardangerkost, og det blir et festlig besøk hos den fargerike professoren Arild Haaland på Skrivergården i Hesthamar, hvor gjestene får servert Haalands egen, hjemmelagde morellvin.

Vi får bli med til Frode Agas hjembygd, Ålvik, hvor Dag og gjestene kjører trallebane opp til fjellet med en rask rast på toppen og inntak av Agas hjemmelagde Hardingemat, som Aga kaller maten selv.

Et annet interessant møte blir med Arne Fykse i Fykse, som er hardingfelas hjembygd. Arne Fykse, som selv er hardingfelespiller, driver en liten restaurant på gården i det eldste huset på Fykse. Her serveres tradisjonsmat fra Hardanger, og hjemmelaget øl.

NRK1 fredag 7. juli kl 19.30

Bilde
Dag Lindebjerg tar oss denne gang med på rundtur i Hardanger. (Foto: NRK Hordaland)

Egenproduksjon fra NRK Hordaland
Programleder: Dag Lindebjerg
Pressekontakt: Anne Bekkevold, 23048956