Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 7. april 2001 kl 09.25 Drømmen om Narnia

Drømmen om Narnia (t)


NRK1 lørdag 7. april kl 09.25
Drømmen om Narnia (1:6)

Landet med overraskelser

Det er noe spesielt ved fantasilandet Narnia. Mystikk, trolldom, spenning og eventyr ligger i luften. Hver dag til og med skjærtorsdag kan alle barn glede seg over et gjensyn med dette magiske landet.

Da sender NRK1 tredje og siste del av BBC\'s prisbelønte dramatisering av C.S. Lewis klassiske barnebokserie \"Drømmen om Narnia\". Landet er fullt av overraskelser. Dverger, nymfer, kjempedrager, hekser, snakkende dyr, konger og dronninger - alle blir de innviet i en kamp på godt og vondt.
I serie III, som er basert på den 6. Narniaboken \"Sølvstolen\", er Narnia like magisk og full av overraskelser som tidligere. Det har gått mange år siden Lucy, Edmund, Eustace og kong Caspian var ute på sin farefulle ferd til det ytterste hav. Nå blir Eustace kalt tilbake til Narnia sammen med skolevenninnen Jill. Der sørger den gamle kong Caspian over tapet av sin egen sønn. Han vet ikke om han er i live eller er død. Den store og magiske løven Aslan gir de to skolebarna i oppdrag å finne den bortkomne prins Rilian.
Sammen med myrvrikkeren Dysterpytt, legger de ut på en ny og eventyrlig, men farefull ferd som fører dem til de snille kjempene av Harfang og til Underlandet der den fryktede, grønnkledde heksedronningen regjerer. De må slåss mot hennes magiske krefter for å bryte den trolldom som hviler over \"Sølvstolen\". Det blir en kamp på liv og død.

Om serien
Forfatteren og Oxfordprofessoren Clive S. Lewis åpnet for første gang dørene til den fascinerende Narniaverdenen med boka \"The Lion, The Witch and the Wardrobe\" i 1950. Deretter fulgte \"Prins Caspian\" (1951), \"The Voyage of the Dawn Treader\" (1952) \"The Silver Chair\" (1953), \"The Horse and His Boy\" (1954), \"The Magician\'s Nephew\" (1955) og til slutt \"The Last Battle\" (1956). Med Narnia-seriens svimlende opplagstall ble Lewis etterkrigstidens bestselleforfatter for barn. Hans fargerike, vittige, engasjerende og framfor alt medmenneskelige fortellinger trollbandt leserne.

NRK1 lørdag kl 09.25
Tidligere sendt 24.3.97

BBC produksjon
Original tittel: Chronicles of Narnia
Serien er basert på C.S. Lewis\' sjette Narniabok, \"Sølvstolen\".
Regien er ved Alex Kirby.
I hovedrollene som Jill og Eustace møter vi Camilla Power og David Thwaites
Pressekontakt: Anna-Marie Normann, tlf. 23 04 78 53 anna-marie.normann@nrk.no)
Bilde
Eustace (David Thwaites)t.h. og Jill (Camilla Power) legger ut på en farefull ferd for å finne prins Rilian.