Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 26. desember 2001 kl 09.55 God natt, herr landstryker

Astrid Lindgren-historie


Den unge filmskaperen Daniel Bergman, sønn av Ingmar, har regissert filmen "God natt, herr landstryker" etter Astrid Lindgrens fortelling. Det er en riktig spennende historie om tre barn som er alene hjemme når en omstreifer kommer på besøk.

Søsknene Sven (Peter Hall), Anna (Stina Lindmark) og Lille-Stina (Astrid Bräne) skal være alene hjemme fordi mor (Lena T. Hansson) og far (Robert Broberg) må i begravelse.

Barna får beskjed om å sitte pent ved kjøkkenbordet og klippe glanspapir. Der er bare én ting mamma er bekymret for. - Pass nå på at dere holder døren stengt, sier hun. - Og slipp for all del ikke inn noen landstrykere!

For mamma liker slett ikke landstrykere. Verken snille, pratsomme eller fulle landstrykere, og slett ikke landstrykere som er så fulle av lus at mamma må feie stolen når de har gått.

Og barna har absolutt ikke tenkt å slippe inn noen. Haspen på kjøkkendøren ligger ordentlig på. Men så må Sven ut for å hente katten, og når han kommer inn igjen, glemmer han å legge på haspen.

Slik har det seg at en omstreifer (Björn Gustafsson) likevel greier å ta seg inn til de tre skrekkslagne barna. Men kanskje vil de oppdage at landstrykere ikke er så skumle når det kommer til stykket...

Svensk barnefilm fra 1998
Basert på Astrid Lindgrens fortelling
Originaltittel: Godnatt, herr luffare
Regi: Daniel Bergman
Produksjon: AB Svensk Filmindustri og SVT1 Drama
I rollene: Peter Hall, Stina Lindmark, Astrid Bräne, Lena T. Hansson, Robert Broberg og Björn Gustafsson
Pressekontakt Anna-Marie Normann, tlf. 23 04 78 53

Bilde
Søsknene Sven (Peter Hall), Anna (Stina Lindmark) og Lille-Stina (Astrid Bräne) er alene hjemme. (Foto: AB Svensk Filmindustri)