Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 16. mars 2005 kl 20.35 Pilot Globe Guides: Juli og august

Med blikket mot sommeren

Pilot Guides-reporter Megan McCormick blant skjørtekledte mannfolk.
Pilot Guides-reporter Megan McCormick blant skjørtekledte mannfolk.
Pilot Guides-reporterne tipser om steder og begivenheter å sjekke ut til sommeren, for dem som liker å besøke eksotiske festivaler.

For juli foreslås blant annet et besøk i løpet av uken med okseløp i Pamplona, en pilegrimstur til Santiago de Compostela under feiringen av Spanias nasjonalhelgen Santiago den 25. juli, og båtprosesjonen i den italienske turistbyen Terracina, der La Madonna della Carmine-kirkens jomfru Maria-statue fraktes rundt til fiskeplassene for å velsigne havet.

Finsk konebæring
Eller hva med konebæring-festivalen i Finland, som i løpet av få år nesten har vokst til en nasjonal øvelse? Pilot Guides’ utsendte mann vakler og faller under byrden, mens vinneren mottar kvinnens vekt – i øl!

Palio-løpet rundt rådhusplassen i Siena er også en øvelse som krever sin mann, om han akter å holde seg på hesteryggen. Avslutningsvis kan vi oppleve hvordan et halvt tusen mongolere hvert år utfordrer hverandre i massebrytekamp samtidig. Men ikke bare i bryting, for Nadaam-spillene i Ulan Bator inkluderer også skyting med pil og bue og hesteløp – hvert år i juli.

Tomater mot Franco
I over 160 år har Scotland Highland-spillene funnet sted i Strathdon i august. Pilot Guides-reporter Megan McCormick er på pletten og ser skjørtekledte mannfolk kaste tømmerstokker og løfte kjempesteiner. Selv blir hun med på tautrekking.

Solmodne tomater står i sentrum når Ian Wright besøker Tomatino Festival i Bunol (Spania). Siden 1945 har man her kastet tomater i protest mot Franco og hans regime.

Til sist bærer det til Memphis, Tennessee, og den årlige minneuken for Elvis i august. Ian Wright besøker Elvis’ eiendom Graceland og Sun Studio inne i byen, der The King spilte inn sine første plater. Vi blir også med på våkenatt for Elvis, med tente lys, den 15. august.

Mer om serien
Pilot Globe Guides byr på de samme ledsagerne som i tidligere serier fra Pilot Film & TV Productions, og som før er koffert bannlyst. Det samme er overfylte strender, luksushoteller og guidede turer. Pilot-reporterne tar oss med til steder som appeller til den nysgjerrige og eventyrlystne.

Britisk dokumentarserie (2002)
Originaltittel: Pilot Guides – July and August
Produsert av: Pilot Film & TV Productions
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57