Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 27. juni 2013 kl 20.00 Mat i Norden

Biebrød og får


Hva er biebrød, og kan man virkelig lage mat av pollen?Kokken Michael Björklund og programleder Sonja Kailassaari tar oss med på en matreise gjennom fire nordiske land.

De to smaker på lokale retter og råvarer, treffer andre kokker og matentusiaster og tilberederer retter på de mest eksotiske stedene.

I seriens første episode besøker de Michaels hjemmetrakter, Åland. Vi får også vite mer om kokken selv, og han gjør når han ikke er på tv-skjermen.

Utrydningstruet
Sonja og Michael sykler gjennom den ålandske landsbygda for å treffe både venner og bekjente i jakten på ekte og god Ålandsmat. Omringet av biesumming besøker de birøkter Torbjörn Totto Eckerman, som tilbyr biebrød av pollen!

På veien møter de også Jan Matsson, som er kjent for å lage eplejuice i bag-in-box.

I Sund er Michael og Sonja med og transporterer får. Det dreier seg ikke om hvilke sauer som helst, men den ålandske rasen som var nær å dø ut på 80-tallet, og som det fortsatt finnes få av.

Sist, men ikke minst, dukker Strømsø-kokken Paul Svensson opp og lager mat sammen med Michael.

Originaltittel: Mat så in i Norden (1:6)
Produsert av: Jokowski Ab for YLE (2012)
Pressekontakt: Beatriz Rivera /906 21 735
TV-seere bes å kontakte Publikumsservice / 815 65 900