Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 22. desember 2008 kl 23.15 Dalziel og Pascoe

Ung pike kidnapppet

Lisa Johnstone (Florence Spencer-Longhurst), datter av et rikt kunsthandler-par, er kidnappet. Parhestene Dalziel og Pascoe får atskillig bry med saken – i Detektimen. (Foto: BBC)
Lisa Johnstone (Florence Spencer-Longhurst), datter av et rikt kunsthandler-par, er kidnappet. Parhestene Dalziel og Pascoe får atskillig bry med saken – i Detektimen. (Foto: BBC)
En morder er løs i Yorkshire. Mordet kan knyttes til kunstsentret i den lille byen Wetherton. Og en ung pike blir kidnappet – også her peker sporene i retning Wetherton Arts Centre.

Det ene øyeblikket står unge Lisa Johnstone utenfor nattklubben i Wetherton, det andre øyeblikket er hun kidnappet. Til å begynne med legger ikke sjefsetterforsker Dalziel på det lokale politikammeret noen vekt på saken. Unge Lisa er datter av det rike paret Richard og Pam Johnstone som driver Wetherton Arts Centre. Dalziel antar at jenta er ute på vift.

Mord på heden
Samtidig er Dalziel opptatt av mordet på Visha Iqbal som er funnet død ute på heden, stukket i hjel med kniv. Iqbal var lærer på Wetherton Arts Center. Underveis i etterforskningen oppdager Dalziel også at en kvinnelig student som hadde et forhold til den drepte kunstlæreren, er forsvunnet.

Politi-kvinne forsvunnet
I mellomtiden kommer politikvinnen Janet Jackson på sporet av kidnapperne. Det går ikke bra. Snart er hun fanget i den samme kjelleren som Lisa.

Dalziel og Pascoe fortviler, ikke minst da en død kvinne blir funnet. Denne gang i byelva, formodentlig druknet. Kan det være deres kollega?

Om serien
Sjefsetterforsker Andrew Dalziel og førstebetjent Peter Pascoe jobber på en politistasjon i Yorkshire. De to politimennene er svært forskjellige, og mange vil nok se dem som et pussig par. Men forbrytere har grunn til å være engstelige hvis de to blir satt på saken.

Dalziel har årelang erfaring, er direkte og likefram og kjenner alle mulige snarveier og triks som kan lette etterforskningen. Han lever usunt og har et spesielt nært forhold til alkohol. Pascoe er universitetsutdannet, liker å gjøre ting etter boka og har store ambisjoner.


Tv-serien er basert på den engelske kriminalforfatteren Reginald Hill sine bøker.
Britisk kriminaldrama (1996)
Originaltittel: Dalziel & Pascoe, Series 8
Kveldens episode: Dust Thou Art
Produsert av: BBC Worldwide
I de viktigste rollene: Warren Clarke (Andrew Dalziel) og Colin Buchanan (Peter Pascoe)
Kontaktperson: 1
LENKER
  • Les mer