Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 2. februar 2011 kl 20.15 Jordmødrene

Den naturlige fødsel


Å føde hjemme kan virke skremmende på mange, men flere og flere kvinner velger nå denne muligheten. I kveldens episode møter vi en jordmor på et stort sykehus som også har valgt å sette sitt barn til verden hjemme.

Jordmor Anett har sitt siste besøk hos familien på Kolbotn før hjemmefødselen. Selv om hjemmefødsler er utbredt, er det likevel litt spesielt når den fødende kvinnen selv er jordmor på et stort sykehus. Hun føder en flott gutt i badekaret hjemme på badet. Anett synes det er helt fantastisk, og en magisk ro senker seg over det lille rekkehuset.

I Odda får Esther besøk av moren sin som skal være med på fødselen. Esther synes det er rart å snart skulle være i motsatt situasjon enn hva hun er vant med. Etter en kontroll hos jordmor Elin blir det klart at hun må føde i Haugesund.

Om serien
Teamet bak suksessen "Jordmødrene" fra fødeavdelingen i Drammen har denne gangen fått være flue på veggen hos landets distriktsjordmødre. Vi møter disse uvurderlige menneskene i vill og nådeløs natur i Alta, Lofoten, Tynset og Odda.

Ikke alle barn kommer til verden på et stort sykehus. – Det som driver meg er troen på at kvinner kan føde hvor som helst, så lenge forholdene legges til rette, sier jordmor Annett som har spesialisert seg på hjemmefødsler.

I andre sesong av"Jordmødrene" er det nemlig distriktsjordmødrene på fire av landets avsidesliggende fødestuer som står i fokus. I seks episoder følger vi dem på lange vakter fylt av drama, gleder og sorger. I tillegg får vi et gripende innblikk hos fødende som deler det største og mest private øyeblikket i livet med oss, enten det er hjemme eller på fødestua.

Dokumentarserie i 6 deler
Produksjon: NRK Fakta (2010)
Prosjektleder: Chris Foss, 23 04 94 62 / 911 66 031
Pressekontakt: Silje Marie Lien, 23 04 41 01/ 975 25 287
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900 info@nrk.no