Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 torsdag 17. mars 2005 kl 19.25 The Young Ones

Vi var så mye yngre da

Kuldebølge, og peis er godt å ha – Vyv, Rik, Neil og Mike i
Kuldebølge, og peis er godt å ha – Vyv, Rik, Neil og Mike i "The Young Ones". (Foto: BBC)
Høyrøstet, anarkistisk, surrealistisk, pubertetspreget – og mest at alt – vanvittig morsomt! Vi snakker om guttenes bokollektiv på det bleke 80-tall: Vyv, Rick, Neil og Mike er klar for full pinne i andre sesong av "The Young Ones".

Vyv er stadig en ung legestudent med punkerhår (rødt, fire metallstjerner i pannen), som hater Rick, den forjævlig arrogante dvergen av en posør som tror han er anarkist, men som i virkeligheten er en feiging. Hva som gjør "samboerskapet" utholdelig er deres felles avsky for Neil, en flyktning fra hippietiden med visnende flower-power-kraft.

Føy så til dette håpløse trekløveret av noen misfits en dash Mike – den virkelig kule. Tror han i alle fall selv.

Alle fire går på Scumbag College (Pungen Høgskole). Vær velkomne til en ny sesong.

Om serien
I en falleferdig bygård i Nord-London klamrer fire studenter seg til fattigdomsgrensa i samme leilighet. Vi møter pønkeren Vyv, den politisk bevisste og sosialt samvittighetsfulle Rik, hippien Neil og den velpolerte og elegante Mike.

Når de ikke er opptatt av å fly i tottene på hverandre, så klarer de å bli innblandet i de mest bisarre komiske situasjoner.

The Young Ones er blitt litt av en kult-serie, og satte en ny standard for hvordan tv-komedie skulle lages da den kom i 1982. Humoren er rå, uforutsigbar, og minner ofte mer om en tegneserie på måten hovedpersonene får gjennomgå fysisk. Med sin alternative "look" ble "The Young Ones" en serie for unge rebeller på samme måte som punk og new wave-musikk hadde blitt de unges stemme noen få år før. Serien hadde også musikalske innslag, noe som var helt uvanlig på den tiden.

Listen over gjesteskuespillere er også formidabel, med et kobbel av Englands største komikere og skuespillere, bl.a. Dawn French og Jennifer Saunders fra "Absolutt fabelaktig" og en ung Oscar-vinner, Emma Thompson.

Britisk komiserie 1984
Originalttittel: The Young Ones (sesong 2)
Kveldens episode: Bambi
Produsert av: BBC
Med: Adrian Edmondson, Rik Mayall, Nigel Planer, Christopher Ryan og Alexei Sayle
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57