Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 onsdag 15. oktober 2008 kl 21.30 Film: Misty - Mørkets melodi

En discjockeys mareritt


"Spill Misty for meg"…Evelyn (Jessica Walter) blir en discjockeys mareritt (Foto Universal)
Den mest populære discjockeyen i Monterey-Carmel-området i Calfornia har slått opp med kjæresten. Dette gjør at han er kontaktsøkende på Sardine Factory, den lokale baren han ofte går på og også nevner i radioshowet sitt.

Blant de mange telefonønskene Dave Garland får på lufta er det stadig en kvinne som ber ham om å spille "Misty". Kvinnen er Evelyn Draper, og denne kvelden befinner hun seg i baren. Hun foreslår at hun og Dave skal tilbringe natten sammen – helt uforpliktende.

Men så begynner marerittet. Evelyn oppsøker Dave helt uanmeldt. Hun er en pest og en plage, og skaper også store problemer for Dave i jobben som discjockey. Da ekskjæresten til Dave, Tobie Williams, dukker opp på banen igjen, rabler det helt for Evelyn. Hun stikker Daves rengjøringshjelp Birdie med kniv, dreper henne nesten, og ramponerer hele huset.

En ambulanse kjører Birdie på sykehus, og Evelyn blir fraktet til en institusjon. Men etter en tid ringer Evelyn til Dave og forteller at hun er kurert og på vei til Hawaii. Hun ber ham om å spille "Misty" for gamle dagers skyld, noe Dave går med på.

Senere samme natt våkner han av at han hører "Misty" bli spilt i rommet. Han klarer akkurat å komme seg unna den gale Evelyn, som flykter.

Men "the show must og on", og Dave stiller på jobben som vanlig, riktignok litt skjelven og skremt. Redselen blir ikke mindre etter en telefon fra kjæresten Tobie…

Amerikansk thriller (1971)
Originaltittel: "Play Misty For Me"
Med Clint Eastwood (Dave Garland), Jessica Walter (Evelyn Draper), Donna Mills (Tobie), Clairce Taylor (Birdie) og John Larch (politibetjent McCallum)
Regi: Clint Eastwood
Pressekontakt: Anna-Marie Normann, tlf: 23 04 78 53
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900
info@nrk.no