Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 15. juli 2008 kl 19.30 Hairy bikers kokebok

Namibias kjøkken

Si og Dave utfordrer Namibias kjøkken.(Foto: BBC Worldwide)
Si og Dave utfordrer Namibias kjøkken.(Foto: BBC Worldwide)
Langt sørvest på det afrikanske kontinent ligger omfangsrike Namibia med sin lange kystlinje mot Atlanterhavet. De to matglade britiske motorsyklistene Si og Dave tar seg fram til den lille byen Swakopmund. Den ligger på kysten og minner litt om en tysk småby.

"Braai" er den namibiske varianten av grillmat. Si og Dave lar syklene stå denne gangen og i et mikrofly svinger de seg lett av gårde over de endeløse sanddynene. Dette må være et egnet sted for å lage "braai", mener de. Som sagt, så gjort.

Krokodille, ormer, antilope
Hva med krokodille med sataysaus? Si står for denne retten, og krokodillekjøttet viser seg å være lyst som fiskekjøtt og lett som kyllingbryst. Det skal først marineres, og i satayen inngår deretter ingredienser som peanøttsmør, knuste cashewnøtter, kokosmelk, chili og soyasaus.

Dave på sin side slår til med en kjøttrull basert på antilope.

En tur på byen hører med, og de svinger innom en bayersk kafé, deretter en afrikansk "shebeen". Ormer viser seg å være en lokal delikatesse og en smak av havets frukter blir det også.

Mer om serien
Utstyrt med hver sin engelske motorsykkel futter de i vei på fire kontinenter og finner fram til god mat, spennende plasser og mye moro. Si og Dave heter de to skjeggete karene.

Som et resultat av reisingen og matinteressen har Si og Dave bland annet gitt ut sin egen kokebok. Den første serien BBC har laget med dem, foregår i Portugal, Namibia, Romania, Irland og Isle of Man.

Serien er sendt tidligere.

Britisk matprogram (2005)
Originaltittel: The Hairy Bikers' Cookbook serie 1
Produsert av: BBC Worldwide
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900 info@nrk.no


LENKER
  • Les mer