Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 20. april 1999 kl 20.00 Advokatene

Advokatene (t)

NRK2 tirsdag 20. april kl 20.00
Advokatene (32)

Ally McBeal gjester \"Advokatene\"

Ingen ringere enn Ally McBeal (Calista Flockhart) har en gjesteopptreden i kveldens episode av \"Advokatene\". Hun kommer for å bistå advokatene i Boston-firmaet i en meget spesiell drapssak.
En mentalt forstyrret kvinne er tiltalt for å ha drept sin mann med øks. Alt tyder på at hun er skyldig, men saken kompliseres ved at hun insisterer på å være reinkarnasjonen av Lizzie Borden, trolig den mest kjente kvinneskikkelse i amerikansk kriminalhistorie. I en rettssak som satte hele USA på ende i 1890-årene, ble sosietetsdamen Lizzie Borden tiltalt og senere frikjent for øksedrap på sin far og sin stemor.
Advokatene føler at det i beste fall er svært problematisk å bygge forsvaret på kvinnens merkelige påstand. Men faktisk forteller hennes psykiater, dr. Peters, at han lenge har behandlet henne med hypnoseterapi, og at hun åpenbart har egenskaper som bare kan ha tilhørt Lizzie Borden.

Om serien
\"Advokatene\" (The Practice) er blant de mest sette dramaseriene i USA. I fjor ble serien tildelt hele tre Emmy- priser.
\"Advokatene\" er skrevet og produsert av David E. Kelley, mannen bak suksesser som \"Chicago Hope\" og \"L.A. Law\". Denne gang gir han et mer realistisk og uglamorøst bilde av hverdagen ved et lite advokatkontor i Boston. Her har juristene løs snipp og bukser uten press. Men smarte er de, og de lar seg ikke pille på nesen når sakene til slutt havner i retten.
Bobby Donnell (Dylan McDermott) er sjefen, en ung idealistisk jurist med ubøyelig rettferdighetsssans. Hans høyre hånd er Ellenor Fruett (Camryn Manheim), en fornuftig og frittalende dame. Eugene Young (Steve Harris) er en kjapp og energisk kar, mens Lindsay Dole (Kelli Williams) er nyutdannet og noe usikker. Rebecca Washington (Lisa Gay Hamilton) er kontorets trygge og rolige sekretær som holder orden på saker og ting. Endelig har vi Jimmy Berluti (Michael Badalucco), en entusiastisk advokat og god venn av Bobby.
NRK2 tirsdag kl 20.00


Produksjon: 20th Century Fox (sendt på ABC 1987)
Originaltittel: The Practice
Med Dylan McDermott, Camryn Manheim, Kelli Williams, Steve Harris, Michael Badalucco
Produsent og manusforfatter: David E. Kelley